Лекари и други здравни служители, за които се установи, че

...
Лекари и други здравни служители, за които се установи, че
Коментари Харесай

5000 евро глоба за фалшив COVID сертификат в Гърция

Лекари и други здравни чиновници, за които се откри, че са издали подправен документ за имунизация против COVID-19 ще бъдат глобявани по 5000 евро за всеки случай на машинация, това гласи предложение, което беше импортирано в Народното събрание от здравното министерство, оповестява БГНЕС.
Глоби ще има и за лицата, които употребяват такива подправени документи с цел да останат на работа или да получат достъп до места за занимания, както и да се употребяват от правата, които им се дават в случай че са имунизирани.
Глоби са планувани също във връзка с притежатели или шефове на медицински заведения и домове за грижи, в случай че те назначават личен състав, който не е бил имунизиран против COVID-19. Това е нарушаване на държавните правила, изискващи всички чиновници в здравната сфера или обществени служащи да бъдат предпазени против заразяване или разпространение на вируса.
Нормата също по този начин прави наложителна имунизацията за преподавателския състав и студентите в университетите и техническите колежи, медицински и сестрински учебни заведения. Преподавателите, които откажат да се имунизират, биват пускани в насилствен неплатен отпуск до имунизиране.
Допълнително тази правна норма дава право на работодатели и здравни заведения, старешки домове и заведения за грижи за хора с увреждания правото да откажат да назначат хора, които не са имунизирани. Те също по този начин са изправени пред санкции в размер от 10 000 до 50 000 евро за всеки собствен чиновник, който не е имунизиран. Глобите скачат до сред 20 000 и 200 000 евро за всяко наново нарушаване на възбраната.
Предложеното изменение от здравното министерство също лимитира до 10 евро (без налога върху добавената стойност) разноските за бързи проби в диагностични и други медицински заведения, като в същото време санкционира издаването на подправени документи, показващи негативен тест за ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР