Лекар свири на китара евъргрийни и тихо пее, докато сестрата

...
Лекар свири на китара евъргрийни и тихо пее, докато сестрата
Коментари Харесай

Лекар свири на китара, докато сестрата „точи кръвта” в националния център по трансфузионна хематология

Лекар свири на китара евъргрийни и безшумно пее, до момента в който сестрата взема кръвта на  донорите в Националния център по трансфузионна хематология, близо до хотел Рамада – Уиндам, някогашния Новотел Европа в София. Така един другояче недотам радостен миг се трансформира в нещо доста по-приятно за лежащите, до момента в който бавничко се цялостни през системата торбичката с животворящата течност, която тук източват, с цел да се оказва помощ на пациенти в неволя, имащи незабавна потребност от нея.

Не ни е известно дали специфичната " терапия ” на лекар Ал Анези оказва помощ за по-качественото изсмукване на кръвта, само че за по-спокойното и отпускащо протичане за даващите я - сигурно. Макар по неговите наблюдения, много хора да идват и да си потеглят нервни, пренапрегнати и евентуално заради всичко това - нападателни и неучтиви.

Системата работи добре сега след проблемите и затрудненията, които имаше около ограниченията, свързани с коноравируса. Те забавяха процеса и изнервяха кръводарителите. Сега нещата стават много по-бързо и стиковано. Стига човек да е хапнал авансово, кръвното и пулсът му да са спокойни и общото му положение да е положително преди кръводаряването.

Наталия Каменова
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР