Лекар от български произход, работещ във Великобритания е обвинен за

...
Лекар от български произход, работещ във Великобритания е обвинен за
Коментари Харесай

Български лекар във Великобритания е обвинен, че отровил бащата на бившата си приятелка

Лекар от български генезис, работещ във Англия е упрекнат за убийството на бащата на някогашната си партньорка с отрова, откакто сложил мощно токсично вещество в кафето на фамилията. При случая едвам не починали и приятелката му и майка й.

За казусът, който датира от 2012 година, се разбра, откакто българинът изискал позволение от съда да види своя наследник. След чуване по настояването, заведено във Върховния административен съд, станало ясно, че мъжът е отровил партньорката си и родителите й с талий, а майката на момчето е употребила този случай като съображение да се опълчи на заповедта за контакт сред бащата и сина.

Срещу лекаря, чиято персона не се оповестява, с цел да бъде предпазена самоличността на детето, забъркано в тази ситуация, в никакъв случай не са били повдигани обвинявания за отравянето от полицията нито във Англия, нито в България, което той към момента отхвърля и той не е бил подвеждан под наказателно гонене.

„ Сега българските управляващи се занимават с това, само че ние също по този начин предоставихме досието му в полицията – изпратих го напряко на самата Кресида Дик, защото смятах, че е значимо комисарят да види какво този човек, доктор в Англия, беше направил “, съобщи юристът на дамата, Симон Брус.

Наричан „ отровата на отровителя “, талият е мощно отровен, само че е без усет, цвят и аромат и всеки контакт с кожата е рисков. Веществото е бавнодействащо и мъчително, а признаците включват повръщане, диария и косопад.

Съдът откри, че лекарят е добавил талий в тенджера с кафе, когато е бил на отмора в родната си страна с тогавашната си партньорка, нейните родители и едногодишното им дете през 2012 година Той изпил разтворимо кафе, до момента в който другите трима възрастни пиели от тенджерата.

Бащата умрял, само че двете дами, за които е открито, че имат сходни равнища на талий в кръвта, оцеляха.

Пред съда беше обявено, че отровата може да е била получена посредством работата на лекаря или през интернет и най-вероятно е била погълната през устата. Твърди се, че неговата „ съществена цел “ е била да убие бабата и дядото, само че той „ пламенно оспорва “ доказателствата, че е отровил кафето им.

Когато видял и половинката му да пие от същата течност, той не й попречил, оповестиха от съда. Когато фамилията в последна сметка се завръща в Обединеното кралство, лекарят се опитал да прикрие следите си, като споделил, че гибелта на дядото е записана като инсулт и че отравянето не е било диагностицирано.

Още тогава съдът стартира чуване за определяне на обстоятелства дали българинът е умъртвил дядото, като съдията го уточни за отговорен.

Тогава обаче лекарят апелира пред Апелативния съд по механически аргументи и решението беше анулирано.

По-късно съдът настоя, че делото би трябвало да бъде прегледано още веднъж от старши арбитър от Върховния съд. Той изслуша всички доказателства и реши, че лекарят е виновен за причиняването на гибелта на дядото и също по този начин е виновен за отравянето на майката на сина му и бабата.

След като обжалването на тази присъда не бе сполучливо, съдията най-сетне даде позволение за издание на решението.

Според съда, „ майката е потвърдила, че е по-вероятно бащата да е виновен за слагането на талий в кафетата “. Той добави, че бащата не е съдействал за лекуването и на тримата и се е опитал да отклони вниманието както от себе си, по този начин и от отравянето с талий като причина за болестта им.

В умозаключение съдията написа: „ Защо бащата е направил това, нямам визия. Само той може да знае“.

Адвокатът пък показва: „ Следващата цел е да го преследваме, с цел да бъде изправен пред съда. Това е непрестанен развой, само че лишава прекомерно дълго време“.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР