Лекар е подал заявление за напускане, а част от медицинския

...
Лекар е подал заявление за напускане, а част от медицинския
Коментари Харесай

Лекар в оставка и персонал в неплатен отпуск при първия съмнителен за Covid-19 в Девин

Лекар е подал заявление за овакантяване, а част от медицинския личен състав в МБАЛ – Девин, желаят неплатен отпуск при първия подозрителен за Covid-19 случай там, оповестяват от лечебното заведение.
Досега в общинската болница няма настанен диагностициран с ковид пациент.
„ Има признат пациент с пневмония, на който на следващия ден ще му бъде взета проба за COVID-19 и изпратена за проучване. Съгласно наредбите всяка болница би трябвало да преструктурира легловата база. За МБАЛ Девин е несъмнено във Вътрешно поделение да бъдат настанявани заболели със подозрение за COVID-19 в леко и приблизително тежко положение.
За страдание част от медицинския личен състав през днешния ден при първия подозрителен случай входираха молби за неплатен отпуск, а един от лекарите експерти " локален кадър " входира молба за овакантяване “, оповестяват още от болничното заведение
От управлението й споделят, че лечебното заведение е квалифицирано или импровизирано както всички други от подобен мащаб.
“Едва ли има доктор, който да е специализирал COVID-19. На целия личен състав е предоставено защитно облекло. Намираме се в изключително състояние и в условия на международна пандемия и не е време да дискутираме заповеди и инструкции, а да ги изпълняваме. Погледите на хората са отправени в този момент към тези, които са полагали Хипократова клетва, тъй като те следва да оказват помощ на съгражданите си, когато и колкото могат “, споделят още от болничното заведение и благодарят на лекарите и медицинските експерти, които и сега са на фронта в МБАЛ - Девин, в подготвеност да изпълнят дълга си.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 31 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР