Лека физическа дейност не само лекува депресия, но може и

...
Лека физическа дейност не само лекува депресия, но може и
Коментари Харесай

Упражненията предотвратяват депресията в късна възраст

Лека физическа активност освен лекува меланхолия, само че може и да я предотврати, демонстрира канадско проучване, представено от БГНЕС.

Учените изследвали данни от последните 26 години и те посочили, че хората, които вършат извършения като млади, е по-малко евентуално да страдат от меланхолия с напредването на възрастта. Те анализирали данни от 30 предходни проучвания и открили, че при 25 от тях имало връзка сред неналичието на физическа интензивност и депресията в по-късна възраст.

" Аз съм деен, тъй че не бях изненадат от този факт, само че 25 от 30 проучвания демонстрираха обилни последствия и това беше ненадейно ", съобщи Джордж Мамън от университета в Торонто, който е съавтор на изследването. Учените предлагат сред 20 и 30 минути лека физическа активност като вървене или градинарство всеки ден.

" Ако не сте физически дейни, би трябвало да станете такива. Ние нормално мислим за извършения предвид на тежестта и външния ни тип, само че те са и метод да поддържаме психическото си здраве в далечно бъдеще ", разяснява Мамън пред Ен Би Си Нюз.

Макар от дълго време да се знае, че упражненията могат да се употребяват за лечение на меланхолия, това е първото проучване, което демонстрира, че те могат и да предотвратяват болестта.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР