Лек спад на подкрепата за Продължаваме промяната (19.6% сред гласуващите)

...
Лек спад на подкрепата за Продължаваме промяната (19.6% сред гласуващите)
Коментари Харесай

Тренд: ПП изостава от ГЕРБ, ДПС и Възраждане делят третата позиция

Лек спад на поддръжката за " Продължаваме промяната " (19.6% измежду гласуващите) регистрира социологическа организация " Тренд " в последното си изследване, данните от които популяризира на старта на предизборната акция. Самото изследване на публичното мнение е направено сред 15 и 22 август 2022 година

Поради този спад обаче преднината на ГЕРБ (24.4% от гласуващите) е към този момент близо 5%.

Силно оспорвана е третата позиция сред Движение за права и свободи (10.6%) и Възраждане (10.3%). Гласовете от чужбина за двете обединения евентуално ще се окажат решаващи при крайната класификация на самите избори.

На пета позиция се подрежда Българска социалистическа партия с 8.6% от гласуващите, отбелязвайки лека ерозия по отношение на проучването ни през юли.

Демократична България този месец е събира поддръжка на 7.3% от гласуващите, до момента в който партията на Стефан Янев през август към този момент наподобява покрай парламентарната преграда с 4.5% измежду гласуващите.

„ ИТН “ резервира шансове за парламентарно посланичество след идващите избори с 3.9%. Под 4% остава групировката към Манолова (1.9%) и Вътрешна македонска революционна организация (1.2%).

61% от всички интервюирани желаят постоянно държавно управление непременно след предварителните парламентарни избори. Само 19% са тези, за които в случай че компромисите за постоянно държавно управление са прекомерно огромни, считат, че е по-добре да има още веднъж избори.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР