Леглата в МБАЛ "проф. д-р Параскев Стоянов" - Ловеч ще

...
Леглата в МБАЛ "проф. д-р Параскев Стоянов" - Ловеч ще
Коментари Харесай

Режат с около 40% леглата в ловешката болница

Леглата в МБАЛ "проф. доктор Параскев Стоянов " - Ловеч ще бъдат понижени с към 40 на 100, само че няма да се закриват отделения.

Това планува незабавният възстановителен проект на Министерството на здравеопазването, който бе изложен довечера през работещите в лечебното заведение от заместник-министъра на опазването на здравето Жени Начева. Тя показа и новия пълномощник на болничното заведение доктор Ченко Чалъков, който поема ръководството й след подадената оставка от членовете на Съвета на шефовете.

По думите на Начева оздравителният проект за болничното заведение, чието осъществяване би трябвало да стартира неотложно, планува в отделенията да останат общо 149 кревати. Ще бъде понижена и числеността на личния състав, само че няма да се редуцират лекарите, които са 77. От 142 индивида полувисш и междинен медицински личен състав ще бъдат съкратени 27. Планирано е фрапантно понижаване на останалия личен състав на болничното заведение, главно административен, от 116 на 36 индивида.

Жени Начева сподели още, че за обезпечаване на изчезналите медикаменти и консумативи за незабавни случаи до края на месеца е реализирана сделка с болничното заведение в Плевен.

Заместник-министърът разясни, че задачата на оздравителния проект е от края на януари да стартира постоянно заплащане на разноските за хонорари, медикаменти и консумативи и прехрана. Предвидени са и към 66 хиляди лв. за погасяване на старите просрочени отговорности. Утре /11 януари/ следва среща с всички кредитори, за договаряне на изискванията по разсрочване на отговорностите на болничното заведение към тях за по дълъг интервал.

Планът планува четирите милиона задължения да бъдат изплатени изцяло за пет години.

Лекарите обаче не получиха отговор, по кое време ще се получат просрочените си заплати за септември и ноември. Начева изясни, че ще се търси решение на този въпрос, само че източник за финансиране на болничното заведение е единствено направеното по клиничните пътеки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР