Легия (Варшава) спечели Купата на Полша за 23-ти път, след

...
Легия (Варшава) спечели Купата на Полша за 23-ти път, след
Коментари Харесай

Защитник на Легия забърка скандал на финала за Купата на Полша, наби трима от противниците един след друг на терена

Легия (Варшава) завоюва Купата на Полша за 23-ти път, откакто победи Раков (Ченстовоха) с осъществяване на дузпи, само че свадите след мача засенчиха така и така постната продукция на терена.

В центъра на вниманието се оказа сръбският бранител на домакините Филип Младенович, който след последния съдийски сигнал удари цели трима футболисти на домакините един след различен. В интернет обаче се появиха и фрагменти от агресивното държание на Иви Лопес от Раков, който заби здрав пестник в лицето на резервата на столичани Линдзи Роуз.

Срещата завърши 0:0 в постоянното време и продълженията, което наложи осъществяването на дузпи. При първите пет реализатори неточности нямаше и двата отбора продължиха да извършват до пропуск. Майк Навроцки вкара за Легия, само че Матеус Вдовяк пропусна за Раков и Купата за 23-ти път стана владеене на тима от столицата.

Без подозрение двата най-хубави тима сега в Полша трябваше да сътворят шоу на терена, само че влязоха в хрониките с грозното си държание. След дуела стартира здрав пердах на няколко места по терена. Но още в постоянното време треньорът на Раков стартира да притиска съдиите. В 6-ата минута той се разкрещя, че би трябвало да се употребява ВАР, с цел да бъде изпъден бранител на Легия – португалецът Юри Рибейро. Но бранителят не се спря до тук и даже публицистите на трибуните означиха, че този път е като " оглупял ". Провокациите му нямаше по какъв начин да не рефлектират и върху двамата треньори – германецът Коста Руняич (Легия) и Марек Папшун (Раков) се хванаха за гушите. Съдията Пьотър Ласик им извади жълти картони.

Грозните подиуми продължиха след последния съдийски сигнал. " Всичко стартира, когато играчите на Легия започнаха провокативно да честват тъкмо пред играчите на Раков ". Най-вероятно Младенович би трябвало да чака " драконовско наказване " и " евентуално сезонът ще завърши за него ", написа уеб сайтът sport.interia.pl. По-ранни записи демонстрираха, че  Филип Младенович  е бил преследван от няколко играчи от Раков Ченстохова. Един от тях изрита сърбина, който се опитваше да избяга. А а момент по-късно сред играчите избухна поредна кавга, при която бранителят на столичани нанесе три удара в региона на лицето на съперниковия състезател.

Оказва се обаче, че това не са единствените удари на Младенович в този миг. Първият беше създаден малко по-рано. След като финалът бе решен в интерес на Легия, сърбинът вместо да се зарадва със съотборниците си, хукна към средата на терена, където стояха сломените играчи на Раков. Той удари стоящия в централния кръг Виктор Длугош, след което стартира да бяга към групичката със свои съотборници. Ядосани, играчите от Ченстохова потеглиха да преследват провокатора и тъкмо при тези условия се стигна до популярното сборичкване, което най-вероятно ще приключи със съществени последици за основния провинен. Полският футболен съюз (ПЗПН) започва огромно следствие на цялата история, като стартира да вика както участниците в мелето, по този начин и ръководители и треньори на Легия и Раков.

Журналистът Себастиан Сташевски твърди, че Младенович към този момент се е свързал персонално по телефоните с няколко играчи на Раков и им се е извинил за държанието си. След това играчът разгласява и публично на клубната страница на Легия мнение, с което се надява да бъде смекчено наказването му. " Наясно съм, че това беше неприемливо. Никой състезател не би трябвало да се държи по този начин. Извинявам се за държанието си на играчите, изключително на Марчин Чебула, Виктор Длугош и Жeан Карлос, на щаба на Раков, в това число и на треньора Марек Папшун. Съгласен съм, че това беше недопустимо ", призна бранителят в обявата на клубния уебсайт.

31-годишният ляв бек е национал на Сърбия, беше на Световното състезание в Катар с отбора на страната си. Харесван е от селекционера Драган Стойкович-Пикси. Играе в Полша към този момент пет години, откакто Стандарт (Лиеж) го продава на Лехия (Гданск). Но най-вероятно ще се наложи да напусне тази страна, защото никой няма да желае да го ангажира повече, счита gol24.pl.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР