Легендите разказват, че вампирите са зли възкръснали мъртъвци, които пият

...
Легендите разказват, че вампирите са зли възкръснали мъртъвци, които пият
Коментари Харесай

Колко често се хранят вампирите

Легендите описват, че вампирите са зли възкръснали мъртъвци, които пият човешка или животинска кръв. В последните епохи пък, те са в светлините на прожекторите в киното и фантастиката. Артистичният облик на вампира е показан с дълго черно покривало с висока яка, има дълги остри зъби, които забива във врата на жертвата си.

Поне съгласно сценаристите, вампирите не понасят чесън, слънчева и ултавиолетова светлина, сребро и разпятие. Единственият метод да бъдат убити е със сребърни патрони или трепетликов прът в сърцето.

 Жена Вамп

Образът на вампира участва в митологията и митове на съвсем всички нации. Смята се обаче, че комерсиалният му облик (какъвто го познаваме от актуалната литература и кино) е бил основан в Западна Европа. Там легендите за сходни същества, населяващи разнообразни източноевропейски страни са доста публикувани.

Според други предания има вампири, които не наподобяват сходно на индивида, а имат животинска форма, като прилепи, паяци и кучета.

Вампиризмът се практикува от хора или животни, които пият кръв, а във фолклора и окултните общества се има вяра, че кръвта дава гигантски сили на този, който я е изпил. Погледната през призмата на историята, вампиризмът може да бъде спряган като тип канибализъм.

 Пиене на кръв

И въпреки всичко, какъв брой постоянно се хранят вампирите?

Разбира се, на този въпрос няма по какъв начин да има прецизен отговор. Според телевизионното амплоа, младият върколак е доста по-кръвожаден и мъчно контролируем. Той изпитва непрекъсната жадност за човешка и животинска кръв излиза " на лов " всяка вечер.

Смята се, че по-зрелите вампири са се научили да управляват жаждата си, по тази причина излизат да ловуват един път на няколко месеца.

Съдейки по вампиризма на животните (паяци, комари, прилепи), би могло да се каже, че вампирът се храни всякога, когато му се отдаде опция.

Покрай комерсиалните облици на тази митични същества, доста хора изпитват неистово предпочитание да станат вампири. Според някои американски ежедневници, % на канибализъм измежду щатското население е повишен доста.

Тук е мястото да споменем, че обликът на вампира си остава митичен и всички догатки към метода му на битуване си остават догадки, на които не може да се даде съответен отговор.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР