Легенди се носят за славното мутренско време, когато изпълнителите по

...
Легенди се носят за славното мутренско време, когато изпълнителите по
Коментари Харесай

Илиян Михов-Баровеца: Купих си апартамент в София с бакшиши

Легенди се носят за славното мутренско време, когато изпълнителите по заведенията са си тръгвали с цели чували с бакшиши. Колкото и ужасно да е било да се пее по това време, никой от чалга величията не приказва с неприятно за тези години. 

За първи път Илиян Михов-Баровеца призна с какви пари си е купил жилището в София, с което шокира всички. Той приказва намерено за годините, в които така наречен мутри или борци, даваха благо и драго да им изпее неговия цялостен шлагер " Баровец ". 

" Знаеш ли по какъв начин даваха бакшиш? Този, който е богат, вади една банкнота и я демонстрира всички да я видят и ми я поставя в джоба. А другите, които нямат пари, само че желаят да са баровци, вадят банкнота и отново я демонстрират, поставят я в джоба и си я щипкат назад.

На едно празненство се пошегувах с един човек, че ги знаем тези номера. А в действителност, аз бях с чисто ново сако и джобът не ми беше зашит. Този човек се обърна към и ме попита за какви номера приказвам. Тогава поръча да му донесат една табла с пари и замязях на матрьошка. Бях цялостен с пари в сакото и джобовете. Тогава си купих жилището ", призна Баровеца. 

Той съобщи още, че в онези години е ставал очевидец на всичко. Били са се, стреляли са се пред очите му, само че музикантите не са имали право да спрат работата си. " Всяка вечер, отивайки на работа, се сбогувах със фамилията си. Не знаех дали ще се върна жив. Рискуваш живота си в името на парите, тъй като имаше доста пари тогава ", добавя Илиян Михов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР