Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален сподели, че болката от

...
Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален сподели, че болката от
Коментари Харесай

Бьорндален: В ПьонгЧанг съм, за да подкрепям Дария

Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален показа, че болката от не попадането му в тима на Норвегия за Игрите в ПьонгЧанг към този момент е отшумяла и в този момент е благополучен, че може да поддържа брачната половинка си Дария Домрачова в южнокорейския курорт. Осемкратният олимпийски първенец бе включен в последния вероятен миг в делегацията на Беларус и е записан като треньор.

Бьорндален не откри място в норвежкия състав поради непокрити критерии и не получи специфична покана от уредниците да пази купата си в спринта от Сочи 2014. " Малко ми беше необичайно да следя спринта в профил, само че като цяло към този момент не ми е тъжно. Когато взех решение да дойда тук, към този момент пристигнах на себе си. Но първите две седмици след новината, че няма да се състезавам в ПьонгЧанг, бяха тежки. Сега съм тук, с цел да поддържам Дария. Помагам й малко, макар че към нея се е събрал екип от експерти. Помогнах й да тества ските и самият аз малко потренирах. С наслада щях да бъда тук в друга роля и да вземам участие в надпреварите ", разяснява Бьорндален.

Той се явява най-хубавият биатлонист в историята, дебютът си на Олимпийски игри направи през 1994 година в Лилехамер. Има 13 олимпийски медала (осем златни, четири сребърни и един бронзов). Норвежецът има и 95 победи за Световната купа и е 20-кратен международен първенец. Оле възнамерява да вземе решение за кариерата си в края на сезона. Олимпийските игри в ПьонгЧанг ще продължат до 25 февруари. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР