Легендата разказва, че Карл Бенц отделил години за разработването на

...
Легендата разказва, че Карл Бенц отделил години за разработването на
Коментари Харесай

Жените и автомобилите – една много стара любов

Легендата споделя, че Карл Бенц отделил години за създаването на първия автомобил, само че по този начин и не събрал кураж да го подкара. Затова на 3 юли 1886 година жена му Берта се качила самоуверено и пропътувала дистанцията от Манхайм до Пфорцхайм – това било първото автомобилно странствуване в историята.Още при появяването на първите серийни модели коли, дамите освен ги управлявали наедно с мъжете, само че и взели участие в надпревари и не рядко ги печелели. През 1901 година в ралито Париж-Берлин взела участие Камила дьо Кас, която била известна с любовта си към всевъзможни рискови преживявания – тя скачала с парашут, взела участие в надпревари с моторни лодки и в конни надпревари.

През 20-те години най-известната състезателка в автомобилните ралита била Елизабет Юнек Хасовой, която имала 56 купи от победи на всевъзможни комплицирани терени.

В интернет е цялостно със фотоси на дами с коли от началото на предишния век. Всички те са непроменяемо очарователни, деликатно облечени и фризирани – пътуването въобще не им пречи да наподобяват допустимо най-добре. Примерът им сигурно е въодушевяващ. Ето няколко красиви фотографии, направени сред 1905 и 1927 година. 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР