Легендата Ози Озбърн отново е най-актуалното име в тежката музика.

...
Легендата Ози Озбърн отново е най-актуалното име в тежката музика.
Коментари Харесай

Музикална хроники: Когато Ози облече роклята на жена си, уринира върху паметник и завърши в ареста

Легендата Ози Озбърн още веднъж е най-актуалното име в тежката музика. Наскоро Принцът на мрака разгласи, че приключва турнетата си поради здравословни проблеми, а в същото време взе две награди „ Грами “ за последния си албум Patient Number 9.

„ Моята единствена цел беше да се върна на сцената. Гласът ми е наред, само че все пак след три интервенции, лекуване със стволови кафези, безкрайна физиотерапия и най-новото лекуване Cybernics, тялото ми продължава да е физически едва “, разгласи легендата.

Той добави, че през последните четири години е увредил гръбнака си, което му пречи да пътува.

В най-бурните си години артистът погълва невъобразимо количество опиати, замерва публиката с месо, отхапва главата на прилеп и има още всевъзможни изцепки зад тила си.

А през този месец се навършват 41 години от една от най-лудите му прояви, която му носи дългогодишна възбрана да се изявява в Сан Антонио, Тексас.

Датата е 19 февруари 1982 година Пиян, объркан и облечен в зелената вечерна рокля на приятелката си, хеви метъл легендата се стопира пред някаква стена и уринира върху нея. Оказва се, че без да осъзнава, той се e озовал пред стените на площада Аламо. Става въпрос за исторически народен монумент на към 200 тексаски доброволци, които умират при героична отбрана на цитадела против десеторно повече мексиканци по време на Тексаската гражданска война.

Последиците от оскверняването на паметника са съществени за Ози, само че по какъв начин изобщо се стига до неуместната обстановка и за какво той се оказва самичък по улиците в женски облекла?

Случаят е от годините, когато алкохолизмът на артиста е тотално отвън надзор. Тогавашната му другарка и бъдеща брачна половинка Шарън се вижда принудена да крие облеклата му, когато вижда, че той потегля за следващ път да се напива в някой хотел.

, изяснява Озбърн в автобиографията си.

В множеството случаи тактиката на Шарън сработва, само че не и в онази нощ в Сан Антонио, защото тя не помни да скрие една от своите рокли, а оставя и чифт женски обувки. Това е задоволително за Ози да излезе по улиците с бутилка френски коняк, а скоро изпитото количество постанова и съответното облекчение.

Музикалната звезда, тогава на 33 години, открива видимо изолирана „ ронлива остаряла стена “, където да уринира на мира. Но не след дълго се намира кой да се провикне: „ Някой пикае върху Аламо! “ А великият Ози Озбърн е свален на земята и заключен с белезници.

След като е пратен в ареста, се постанова неговите промоутъри да платят гаранцията му и да го измъкнат – само че това е единствено началото на неговите проблеми. Още същата вечер на неговия концерт в локална зала избухват вълнения и две дузини гости са задържани, а 11 прозорци на залата са изпотрошени.

Заобиколен от почитатели и последователки, изпълнителят на Crazy Train си разрешава да се пошегува с кореспондент, че е осъществил една от огромните си фантазии:

Нищо чудно, че той получава смъртни закани, а локалните управляващи са гневни и вземат решение да го санкционират, като единомислещо му не разрешават да се изявява в града. Десет години продължава отсъствието му от Сан Антонио, само че когато той се завръща на паметника Аламо през 1992 година, възмущението от постъпката му към този момент е попреминало. 90-те са друго време и самият Ози Озбърн е друг човек. Стигнал е дъното, откакто се е опитал да убие Шарън през 1989 година, само че се е взел в ръце, спрял е алкохола и опиатите и посещава още веднъж Сан Антонио, с цел да се извини обществено.

Музикантът си напомня своя арест на паметника и го дефинира като „ една от останките от моето минало “, свързвайки го с пристрастеността към пиенето и дрогата. Ози прави и финансов жест, като подарява 10 000 $ на организацията, която тогава поддържа паметника.

Случаят си остава паметен в рок и метъл историята и въодушевява арт апаратура на уриниращия върху стена Ози. Местен вестник пък прави изявление с служителя на реда, който го е арестувал и който признава, че се е молил за душата му в църквата.

Може би Принца на мрака в действителност се нуждае от молитвите, изключително в тези години. Месец след издънката на Озбърн в Сан Антонио, неговият другар и китарист Ранди Роудс умира в самолетна злополука.

Четири десетилетия по-късно, легендата има насъбрани доста грехове и безчет истории за описване – само че и на 74 години продължава да бъде на върха.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР