Легендата на ЦСКА Христо Стоичков се обърна към феновете след

...
Легендата на ЦСКА Христо Стоичков се обърна към феновете след
Коментари Харесай

Стоичков за „Армията“: Започва нова епоха

Легендата на ЦСКА Христо Стоичков се обърна към почитателите след последния мач на отбора на стадион „ Българска войска “ преди реконструкцията му. Вчера „ армейците “ изгубиха от първенеца Лудогорец с 0:1. Стоичков не можа да сдържи сълзите си по време на дуела.

Ето какво написа Кавалерът на „ Златната топка “ за 1994 година:

„ Gracias a CSKA por las grandes memorias en este mítico estadio. Termina una era y empieza una nueva etapa. Благодаря на ЦСКА за незабравимите моменти на този неповторим стадион. Затворихме една страница и стартира нова ера. На всички вас с доста любов “.

С гол на Спас Делев в 108-ата минута Лудогорец взе 3 точки от ЦСКА в историческия финален дуел на стадион „ Българска войска “. Безобразно едва играха и двата отбора, като за това крещяща беше статистиката. През първото полувреме „ армейците “ насочиха седем удара към вратата на Лудогорец, само че нито един не беше прецизен, а гостите – единствено един път съумяха да намерят очертанията на вратата на Густаво Бусато. В добавеното време вратарят на ЦСКА избави шут на Пьотровски.

В 18-ата минута на даденото на половин час добавено време някогашният футболист на „ алените “ Спас Делев вкара гола за триумфа на „ зелените “ и събра целия щаб на Лудогорец тъкмо пред ъгъла на Сектор „ Г “, където се бяха събрали най-върлите последователи на ЦСКА. Това предизвика агитката, като няколко души слязоха на терена, само че до ексцесии не се стигна, защото те овладяха страстите си. При „ срещата “ им един железен прът удари треньора на вратарите в щаба на Лудогорец Здравко Здравков, откакто той преди този момент бе замерян и уцелен в главата с топка от трибуните. Грозните подиуми помрачиха настроението от срещата.

И двата тима ще зимуват с по 42 точки, само че разградчани изместиха ЦСКА от второто място в класирането. Лидер с 45 точки е Черно море.

Преди срещата ЦСКА бе провел празник за почитателите си. Военен оркестър и осъществяване на Йорданка Христова с химна „ Сърца червени “ подгряха ултрасите.

Сега и на двата тима им следва двумесечна пауза и подготовка за борбата за купата напролет. ЦСКА е хазаин на Ботев Враца в първия си мач от пролетния полусезон, а Лудогорец играе с Черно море в средата на февруари, само че преди този момент тази седмица ще постави завършек на участията си за 2023 година с домакинство на датския Нордселанд в последна среща от груповата фаза на шампионата Лига на конференциите.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР