Легендата на ЦСКА Христо Стоичков днес бе гост на традиционния

...
Легендата на ЦСКА Христо Стоичков днес бе гост на традиционния
Коментари Харесай

Стоичков: Изразителна победа ще даде самочувствие преди реванша, обликът на отбора винаги може да се подобри

Легендата на ЦСКА Христо Стоичков през днешния ден бе посетител на обичайния „ Армейски следобяд “ на стадион „ Българска войска “. Камата показа „ Златната топка “, която завоюва през 1994 година и подписа подписи на стотици деца, пристигнали да го видят, преди първия мач от трети прелиминарен кръг на Лигата на конференциите сред „ алените “ и ирландския Сейнт Патрикс.

„ Когато има организация, е елементарно. Мисля, че организацията е супер с тези момчета и момчетата, които са през днешния ден на този празник. Важно е, че почитателите са подредени. Докато не свършат, няма да си потегли, мачът може да изчака “.

„ Какво да приказва? Обичта и уважението няма да дойдат. Толкова години съм прекарал на този стадион. Алеята, която е направена за всичките спортисти в ЦСКА ти дава съображение и наслаждение да дойдеш тук “.

„ За мен е същия ден, какъвто беше и декември месец 94’-а година. Спомени огромни, благодаря на моето семейство, другари, треньори, всички футболисти и почитатели. Тази „ Топка “ е за тях. Което съм постигнал е с помощта на всички тях. Всички треньори са работили с мен да бъда това, което съм “.

„ Нали е на 300 метра стадионът? Няма метод да не участвам. Като всеки българин се веселя на победи “.

„ Импулс мога да бъде към публиката, аз съм част от нея. На терена не мога да оказа помощ с нищо. Ако можех … Мисля, че Саша ще направи задоволително да ги стимулира. Една изразителна победа ще даде самочувствие за реванша, който идва “.

„ Обликът постоянно може да се усъвършенства и да се желае освен това. Самият футболист би трябвало да се вложи повече, да знае историята на ЦСКА, да знае къде отива, да тренира оптимално от понеделник до петък, когато дойдат мачовете в събота и неделя, да играе и да покаже това, което може. Както аз съм бил и са ме стимулирали моите треньори, както беше Манол Манолов, Цецо Атанасов, Димитър Пенев, Петър Жеков, Паро Никодимов, Стоян Йорданов. Всички до един, тъй като без тях, без да те стимулират, без да работиш през седмицата, няма по какъв начин да събота и неделя да очакваш да постигнеш нещо. Ако не се трудиш през седмицата, това е изгубено време. Трябва да бъдеш оптимално съсредоточен, заран да знаеш къде отиваш. Много пъти съм имал случаи да ги запитвам: „ Къде отиваш? “, той вика: „ Отивам на подготовка “. Питам: „ Някаква задача имаш ли да изпълниш? “, той отговоря: „ Де да знам “. И свършва диалогът до такава степен. Трябва да имаш дадена цел или какво да следваш “, съобщи Стоичков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР