Легендата на ЦСКА – Аспарух Никодимов – сподели очакванията си

...
Легендата на ЦСКА – Аспарух Никодимов – сподели очакванията си
Коментари Харесай

Тези думи на Паро Никодимов разтрепериха Гриша Ганчев: Утре ЦСКА на всяка цена!

Легендата на ЦСКА – Аспарух Никодимов – показа упованията си пред „ Мач Телеграф “ за идната среща сред ЦСКА-София и ЦСКА 1948.
„ Очаквам да стане мач на равнище от спортно-техническа позиция. Аз си държа на същинското ЦСКА и ще бъда за това, което играе на „ Армията “. Според мен е неточност, че срещата ще се организира в Бистрица. Вместо да се играе на стадион „ Васил Левски “ и да дойдат повече хора, които да следят срещата, взеха решение да е там. Нямаше да са на загуба и двата тима. Много повече хора щяха да видят този дуел, а е и по-удобно мястото, тъй като въпреки всичко е в центъра на София. Вместо почитателите да вървят след Околовръстното и там – я има, я няма къде да се паркира. Това е неуместно. ЦСКА 1948 не би трябвало да оферират къде да играят. Не е обикновено това! Не е обикновено 200-300 души да поддържат и единия тим или другия. На другия стадион умерено можеха да са над 5000 или 10 000, а за какво не и 20 000. Това е изцяло допустимо по принцип. И от финансова позиция щеше да е по-добре. По-добри са изискванията на „ Васил Левски “, съобщи той.
„ Феновете, които взеха решение, че няма да влизат на стадиона, ще липсват на тима. Не знам кой ги взема решение тези въпроси, тъй като не съм способен. И 20 души да са, би трябвало да поддържат тима. Тези, които ще бъдат отвън стадиона, не знам каква ще е файдата. 200-300 души могат да влязат и да поддържат момчетата. При тези условия, в които живеем в България, да пренебрегваш толкоз доста хора и да завоюва един клуб малко повече пари, е глупава постъпка. Демонстрираш по този метод, че не ти трябват пари и си богат. Отстрани, когато огледа човек може да си намерения разнообразни неща и излиза малко грозно “, продължи Никодимов.
„ Мен ме беше гняв, че не победихме Локо Пд и завършихме 1:1. Подпря ги и съдията… Не виждам да е понесъл някакво неодобрение. Не съм способен по тези въпроси. ЦСКА в този момент би трябвало да победи, в случай че желае да пречупи каръка, който го гони толкоз години. Сега е моментът! Ако го изтърван, няма смисъл да се мисли повече тази работа. Труден мач ще бъде и няма да по никакъв начин елементарно. Дано са почтени съдиите. Едно проваляне може да разколебае тима. Ще ги атакуван от всички страни и не би трябвало да си разрешават такива неща. Може да е грозна победа, само че победа! Красивата загуба никой не я признава. Като загубиш, не губиш единствено три точки, а и поддръжниците на тима. Много минуси се насъбират “, сподели Паро.
„ Когато един футболист е на терена, би трябвало да се раздава до последно. Независимо от кой тим е. В тези мачове и малко шанс би трябвало да имаш, тъй като от време на време играеш добре, само че топката по този начин и не влиза в противниковата врата. Друг път се случва да я ритнеш два пъти и да влезе и двата. Отборите в Топ 4 са съвсем равностойни. Който си наложи волята и се раздаде, повече печели. Дано не стане противен мач и да се карат на терена и да се бият, с цел да няма изгонени. Това не би трябвало да се позволява “, приключи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР