Легендата на родния футбол и ЦСКА Христо Стоичков внесе днес

...
Легендата на родния футбол и ЦСКА Христо Стоичков внесе днес
Коментари Харесай

Стоичков чака пари от Левски, дарява ги на ЦСКА

Легендата на родния футбол и ЦСКА Христо Стоичков внесе през днешния ден 3 хиляди лв. в дарителската сметка на „ алените “, която е обвързвана със събиране на пари за погашение на изгубени каузи против някогашни футболисти.

„ Армейците “ обаче чакат много по-солидна сума, когато Левски се изплати на най-успелия български футболист, написа „ Труд “.

Камата внесе тъжба до лицензионната комисия на БФС против „ сините “ на 16 септември от името на своята школа в Барселона. В нея Стоичков претендира за 40 000 евро за нападателя Божидар Краев, който потегли от нея, а след това Левски го продаде на Мидтиланд, само че не внесе наложителния от ФИФА % на първия му клуб. Жалба има и от шефа на академията в Испания.

„ С актуалната молба сезирам Лицензионната комисия, като апелирам при осъществяване на финансовия мониторинг да упражните пълномощията си и да наложите глоба на Професионален футболен клуб „ Левски “ АД заради съществуване на финансови отговорности към клуба на футболна академия „ Христо Стоичков “ в размер на 40 000 евро, представляващи неизплатени обезщетения за образование на футболиста Божидар Краев – написа в жалбата. – В интервала 2008-2009 и 2009-2010 година този футболист е играл в Академията в младежките обединения U12 и U14. През 2014-а, преди да е навършил 23 години, той подписа първи професионален трудов контракт с „ Левски “, който като клуб, от своя страна, трябваше да заплати отплата за образование на всички предишни клубове, в това число и на нас, в които дейно е играл Краев. Неизплащането на дължимото нагоре обвързване поражда у нас юридически интерес от подаване на актуалната тъжба, заради което апелирам да разгледате и упражните пълномощията си. “

Стоичков още веднъж попита по какъв начин „ сините “ получават лиценз от БФС, откакто толкоз дълго задължението към неговата школа виси. Камата даде обещание, че когато „ сините “ се изплатят, всички пари ще отидат в дарителската сметка на ЦСКА.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР