Легендата на джаза Васил Петров събра хиляди почитатели и редица

...
Легендата на джаза Васил Петров събра хиляди почитатели и редица
Коментари Харесай

Звезди аплодираха мегаспектакъла на Васил Петров „Синатра: Вегас“ 2

Легендата на джаза Васил Петров събра хиляди фенове и редица известни персони на спектакъла си „ Синатра: Вегас “ 2 в Зала 1 на НДК. Любителите на неговото творчество, политици, посланици, бизнес хайлайф и хора на изкуството приветстваха на крайници артиста и специфичните му посетители Михаела Филева, Орлин Павлов и Брус Джонсън, които сервираха същински театър. Хореографията на Александра Енева и режисурата на Румен Григоров и Алекс Борназ придвижиха публиката в Лас Вегас от 60-те години на предишния век.

Васил Петров за повторно трансформира Зала 1 на НДК в джаз клуб с виртуозните си осъществявания на авторски аранжименти на безконечните шлагери на Франк Синатра. В първите минути публиката видя на огромния екран по какъв начин артистът се издига с хеликоптер над София, а в залата прозвуча музикалната тематика от кинохита „ Мисията невъзможна “. Шоуто продължи с артистична комбинация от суинг, джаз и боса нова под съпровода на All Stars Биг Бенд, дирижиран от маестро Антони Дончев. Аплодисментите последваха Васил Петров, откакто той слезе от сцената и потегли сред редовете. Фееричната атмосфера на Лас Вегас беше допълнена от балет с 12 балерини, танцуващи в синхрон измежду облак от ресни, пайети и пера. Момичетата смениха десетки костюми в черно, златисто, алено и снежнобяло по дизайн на Кремена Халваджиян.

Дуетите на Васил Петров със специфичните му посетители Михаела Филева, Орлин Павлов и Брус Джонсън трансфораха „ Синатра: Вегас “ 2 в незабравимо прекарване на международно равнище. Музикантите импровизираха и се майтапиха едни с други, а публиката пя с тях най-големите шлагери на 60-те години. Възторгът доближи кулминационната точка си при появяването на малката-голяма изненада на събитието – надарената 11-годишна Валерия Стоянова, която извърши класиката „ All Around the World ” в дует с Брус Джонсън като си акомпанираше на пиано. Спектакълът по концепция на продуцента му Маргарита Тошева надмина упованията от миналогодишното издание.

Вечерта приключи с три биса. Екипът на Васил Петров получи цветя от посланика на Русия Анатолий Макаров и от предходния ръководител на Народното събрание Димитър Главчев.
 mihaela_fileva  vasil_orlin_bruce  vasil_petrov_1  vasil_petrov_2  vasil_petrov_mihaela_fileva
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР