Легендата на българския футбол и Кавалер на Златната топка“ Христо

...
Легендата на българския футбол и Кавалер на Златната топка“ Христо
Коментари Харесай

Уникална фотоизложба на Христо Стоичков в Плевен

Легендата на българския футбол и Кавалер на „ Златната топка “ Христо Стоичков гостува в Средно учебно заведение „ Иван Вазов “ – град Плевен , където е подредена първата непрекъсната фотоизложба, запечатала паметни моменти от житейския път и богатата кариера на Камата. Събитието се провежда по самодейност и концепция на Асоциация „ Докосни дъгата “ , с ръководител доктор Денислава Ангелова, и е подкрепена от шефа на най-голямото образователно заведение в плевенска област – Димитър Митев. Партньори на активността са AM Студио и Зала на славата „ Христо Стоичков “.

Експозицията е под надпис „ Христо Стоичков – 30 години Златна топка “ и препраща към алеите в Зала на славата „ Христо Стоичков “. Изобразени са футболният тунел с историята на Модерния ляв, емблематични елементи от Алея „ Триумфална “, събираща най-ценните титли в кариерата на Великата осмица, както и някои от незабравимите другари на единствения българин, притежател на Купата на европейските първенци.

Стотици възпитаници приветстваха с аплодисменти и овации Христо Стоичков, който бе посрещнат тържествено на входа на учебното заведение от мажоретния състав и ученическия гвардейски оркестър. След това Камата се разноски по коридорите на СУ „ Иван Вазов “ , чиито стени бяха украсени с училищен рисунки на тематика „ Христо Стоичков – 30 години Златна топка “. Най-добрите три творби бяха сложени в рамки и подарени персонално от създателите им на футболната легенда.

Училищното управление изненада Стоичков с прочувствен клип, съдържащ всички картини на младежите , съпроводен от общата ария на Великата осмица, Тони Димитрова и Братя Аргирови – „ Любов най-малко “. Камата не скри вълнението си и даже запя обособени фрагменти, с което събра аплодисментите на всички присъстващи.

„ Мисля, че през днешния ден освен за мен, само че и за цялото учебно заведение, това е празник. Независимо, че през днешния ден е последният ми работен ден след повече от 31 години ръководещ това учебно заведение. В последна сметка има и такива моменти. Но не се предаваме. Нашият лозунг е „ Ние не сме най-хубавите, само че по-добри от нас няма “ , съобщи шефът Димитър Митев.

„ Благодаря за топлото посрещане. Аз израснах с огромни футболисти и другари като Пламен Гетов “ , обърна се великият състезател още при започване на своето слово към именития някогашен национал на България, който го придружаваше на събитието.

„ Учил съм се от него и съм горделив от това. Имал съм доста щастливи моменти в Плевен. Може би не знаете, само че първата ми премия като футболист я получих тъкмо тук. Избраха ме за най-перспективен млад футболист в България. Оттук потегли моят път “ , означи Христо Стоичков, след което персонално преряза лентата на фотоизложбата „ Христо Стоичков – 30 години Златна топка “.

Тя е в чест на кръглата годишнина от паметната за българския футбол 1994 година, когато нападателят на Барселона сграбчи „ Златната топка “, връчвана от френското списание „ Франс Футбол “.

Сред гостите на събитието бяха ръководителят на Общински съвет – Плевен доц.д-р Иван Малкодански, Началник отдел „ Спорт “ в Община Плевен – Ваня Първанова, общински съветници, началникът на Първо РПУ – Плевен Митко Симеонов, шефът на Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “ Мариана Костова, легендата на българския футбол Пламен Гетов, общественици и деца от школата на Спартак Плевен, дружно със своя треньор Светослав Бърканичков. Модерния ляв получи дарове за спомен от визитата си в Плевен от шефа на Спортното учебно заведение в града Мариана Костова и общинския консултант Генади Тодоров.

„ Адмирации за организацията. Изложбата ще бъде доста прекрасен спомен, а това, че великият българин Христо Стоичков пристигна в СУ „ Иван Вазов “, ще даде образец на нашите деца за цялостен живот “ , съобщи доц.д-р Иван Малкодански.

„ Това е поредна наша самодейност с Христо Стоичков. Вярваме, че тази галерия, показваща най-емблематичните моменти от неговата кариера, ще въодушеви младежите да преследват своите фантазии “, сподели доктор Денислава Ангелова.

Последната част от визитата на Христо Стоичков мина на спортната площадка на СУ „ Иван Вазов “, където шефът Димитър Митев разкри, че след модернизиране на оборудването то ще носи името Спортен комплекс „ Христо Стоичков “. В края на срещата учениците получиха опцията да се снимат със своя кумир и да получат подпис от Кавалера на „ Златната топка “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР