Легендата на българския футбол и главен мениджър на ЦСКА 1948

...
Легендата на българския футбол и главен мениджър на ЦСКА 1948
Коментари Харесай

Бала шокира: Футболът ни е в упадък заради САЩ 94

Легендата на българския футбол и основен управител на ЦСКА 1948 Красимир Балъков изрече шокиращо мнение за какво обичаната игра стигна дъното у нас и дълбае още. Според Бала падението се дължи на гръмкия триумф, който реализира България в Съединени американски щати през 1994.

„ В последна сметка четвъртото място в Съединени американски щати бе причина за дълбокото проваляне. Всички смятаха, че всичко ще продължи от единствено себе си. Успехът е доста, доста рисков и може да ви накара да станете мързеливи. Точно това се случи в България. Не успяхме да създадем една национална идея. В резултат на това пострадаха няколко генерации български футболисти”, показа Красимир Балъков в изявление за швейцарските медии.

Балъков изрази мнение и за идната международна подготовка с Швейцария, която е първа за двата отбора по пътя към Катар 2022.

“На хартия Швейцария е огромният любимец в този мач. Но във футбола нещата не постоянно се развиват по метода, по който си мислите. Ювентус отпадна от Порто в Шампионската лига, а по-късно загуби от Беневенто в Серия А. Оптимист съм за мача. Във футбола постоянно би трябвало да бъдете оптимисти, в противоположен случай не може да постигнете нищо. Отдавна нямаме триумфи, само че в тимовете до 18 и до 20 години виждам качество. Бъдещето ще бъде по-добро от настоящето”, разяснява още той.

Отнонсно работата си в ЦСКА 1948 Балъков показа: „ Ние сме новаци в групата и сега сме на шесто място. Като сметнете, че разполагаме единствено с българи и най-вече млади играчи в състава си, това е добре. Нямаме нищо против чужденците. Това е тактиката на притежателя на клуба от години. Искаме да допринесем за по-доброто бъдеще на българския футбол и да обучим младежите. Наслаждавам се, само че несъмнено, не е толкоз лесно”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР