Легендата на българската атлетика Николина Щерева ще поведе колоната на

...
Легендата на българската атлетика Николина Щерева ще поведе колоната на
Коментари Харесай

Легендата Николина Щерева повежда колоната на софийския маратон

Легендата на българската атлетика Николина Щерева ще поведе колоната на всеобщия старт в неделното издание на Wizz Air София маратон. Прочутата бегачка на междинни дистанции, олимпийска вицешампионка на 800 метра от игрите в Монреал 1976, носителка на Световната купа и двукратна европейска шампионка в зала ще се слее с множеството поискали да преминат близо 2.5 км най-много за здраве и добър тонус в неделната заран.

Все още не е късно да застанете до нея и да бягате с една от най-великите в българската лека атлетика, в случай че се запишете в офиса на маратона, който е отворен до събота в Княжеската градина против Софийския университет.

Ето и времената на обособените стартове в неделя от площад Батенберг:

9.30 Старт типичен маратон 42.195 км

9.40 Старт 21 км

9.50 Старт 10 км

9.55 Масов старт

10.05 Старт онкоболни и параолимпикс

До този миг участниците в обособените дисциплини са съвсем 5000, като записванията не престават до събота.

Наградният фонд е внушителните 63 000 лева, плюс 20 000 лева джакпот. Победителите при мъжете и при дамите в класическия маратон ще получат по 8000 лева, подгласниците им по 4000 лева, класиралите се на трето място по 3000 лева и т. н. до 10-о място – 400 лева Парични награди ще има за всички призьори до 6-о място на 21 км и на 10 км, както и за челната тройка при ветераните в маратонската отдалеченост. За четвърта поредна година е очакван паричен бонус за най-бързите софиянци в маратона.

Парична премия от по 300 лева ще получат финиширалите с най-хубави времена мъж и жена, родени в София. Парични награди ще има и за медалистите в Държавното състезание, защото Софийският маратон още веднъж ще дефинира първенците на 42.195 км.

Третата значима вест за тазгодишното издание е, че 20-хилядният
джакпот от атрактивния награден фонд към този момент се обвързва освен с по-предни класирания, а и с постигането на класни резултати. Големият бонус е очакван за най-хубаво показване (общо при мъжете и при жените) в трите маратона (Стара Загора, Варна и София) в една година посредством класиране по специфична точкова система.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР