Легендата Миг Джагър е избрал да изкара лятната си почивка

...
Легендата Миг Джагър е избрал да изкара лятната си почивка
Коментари Харесай

Миг Джагър ще почива в най-българското селище в Италия

 Легендата Миг Джагър е избрал да изкара лятната си отмора в един от най-романтичните региони на Тоскана, селцето Болгери. То е фамозно с хубавото си вино, с дребните си уютни улички и старинни крепости. Но едно от най-впечатляващите неща за него е, че то е учредено от българи в далечната 568 година.

А съгласно някои от медиите в Италия, Мик Джагър ще изкара там най-малко четири месеца. " Поне “, защото в случай че се има вяра на в. " Кориере каузи сера “, живата легенда на международния рок от дълго време обмислял да изкара старините на село, но то да е наложително китно и с хубаво вино, написа " Монитор “. А белким има на света по-ласкави за небцето и душата еликсири от точените тъкмо в избите около удивително красивото Болгери червени виновност " Сасикая “, " Орнелая “ и " Мусето “. По които фронтменът на безконечната група " Ролинг стоунс “ си падал от дълго време и на които съгласно него фамозните френски майстори на еликсири просто трябвало да се поклонят.

Но Мик Джгър може би занапред ще научи, че Болгери е най-българското населено място в Италия освен тъй като се споделя по този начин, както преди епохи са били наричани прабългарите освен на Апенините, а тъй като е учредено точно от тях и те са първите му поданици. В ранното средновековие, когато братът на хан Аспарух – хан Алцек довежда своята орда на полуострова и основава няколко селища, към този момент крепко стъпилите околовръст лонгобарди вършат него и наследниците му техни съдружници.

Като им дават земята, където в този момент се намират китното село и заобиколите го до възбог лозя, да построят военно барикада за отбрана от нападенията на завладелите о. Сардиния византийци. Справят се сполучливо прабългарите със задачата и запечатват името си върху прелестната и плодородна земя вечно, като това може да се прочете черно на бяло още щом отвориш справката за Болгери в уеб енциклопедията Уикипедия. Да не приказваме за това, че фамозните локални виновност и вдигнатите в близост прелестни крепости и вили сигурно са дело и на далечни техни наследници.

Великолепният и достоен рокаджия ще отседне в замъка на неговия другар граф Манфреди каузи Герардеска, чиято фамилия владее Болгери от близо хиляда години. Благородникът като нищо може да има някоя и друга капка прабългарска кръв, само че другояче е добре признат във всички европейски кралски дворове. Даже преди време се прочу с това, че вкара бързо-бързо в леглото си Сара Фергюсън – прясната парясница на британския принц Ендрю, който апропо е наследник на кралица Елизабет II.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР