Легендата Христо Стоичков е песимист за бъдещето на националния отбор

...
Легендата Христо Стоичков е песимист за бъдещето на националния отбор
Коментари Харесай

Стоичков: Вървим към нулата, не към европейско или световно

Легендата Христо Стоичков е черноглед за бъдещето на националния тим и на българския футбол като цяло. Според носителя на " Златната топка " за 1994 година страната ни скоро няма да се класира на огромен конгрес.

" Може би ще имаме някакви проблясъци да победим един или два тима - както Швеция и Холандия при Петър Хубчев. Но нямаме материал. Какъв материал имаме, че да се гордеем, че имаме тим? В момента Красимир Балъков е на огъня. Но който и да пристигна, като нямаш материал, няма по какъв начин да стане ", съобщи Стоичков пред Българска национална телевизия.

53-годишният голмайстор на Мондиал `94 счита, че до момента в който БФС не влага в развиването на школите, смяна няма да има.

" На нас болната тематика е детско-юношеският футбол. Ние нямаме подобен - безапелационен е Стоичков. - Аз не се колебая в качествата на Краси и Петьо, само че с 8 или 10 точки няма по какъв начин да станеш първи или втори в групата. Ние вървим повече към нулата, а не към класиране на европейско или международно. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР