Легендарният защитник на Левски Николай Илиев разказа как е отпразнувал

...
Легендарният защитник на Левски Николай Илиев разказа как е отпразнувал
Коментари Харесай

Ники Илиев: Левски е пред фалит

Легендарният бранител на Левски Николай Илиев описа по какъв начин е отпразнувал през днешния ден 56-ия си рожден ден по време на карантина. След това първият български футболист в италианската Серия А съобщи, че „ сините “ са пред банкрут, а с виновниците би трябвало да се заеме страната. Илиев е и някогашен началник на Управителния съвет на " сините ".
" Събрахме се цялата фамилия - децата, внуците. Всички бяха до мен в този ден. Разбира се, посредством видео конферентна връзка. Изкарахме дружно повече от три часа - обядвахме, говорихме, смяхме се. Даже и подарък получих - обща фотография на четиримата внуци с благопожелание - " Граници няма, когато има обич ". Невероятно преживяване, за следващ път се почувствах доста специфичен. Най-големият ми внук, който е на 8 години и е кръстен на мен, върви по моите стъпки. Тренира футбол в Милан от 5-годишен, нека ме надмине “, описа Ники Илиев за „ Гонг “.
" Левски в действителност е в доста тежка обстановка и то не за първи път. Левски постоянно е бил, е и ще бъде с помощта на публиката. Винаги съм вярвал във почитателите, а те нееднократно са показвали обичта си към клуба. Да, необикновено е това, което вършат в последните месеци, само че не съм сюрпризиран. Убеден съм, че с тази аудитория Левски ще пребъде, без значение от къде ще би трябвало да тръгне. Това, което в този момент се случва на Левски, се стовари върху ЦСКА преди време. Крайно време е някои институции да кажат за какво двата клуба стигнаха до тук и кои са виновниците за положението на грандовете - ЦСКА банкрутира, а Левски е пред банкрут. Не може някой да дължи 30 милиона, различен - 36 милиона, а някой да ги опрощава. Вярвам, че справедливостта ще спечелва. Тези, които са съдействали двата гранда да стигнат до тук, би трябвало да си получат заслуженото. Бих споделил част от притежателите, тъй като не слагам всички под общ знаменател. Държавата доста добре знае кои са и би трябвало да ги вкара на топло - там, където заслужават ", показа легендата за тежката обстановка в клуба.
" Не излизам по никакъв мотив, даже и до магазина. Храна и артикули поръчвам по телефона. Моята карантина стартира няколко дни по-рано от формалната, самичък си я постанових. За страдание едната ми щерка живее в Италия и то в най-засегната област - покрай Милано. От месец и половина цялото семейство съблюдават желязна дисциплинираност, очевидно от мен са я наследили. Не излизат от у дома и не се оплакват. Тежко им е, сигурен съм, само че го вършат. Затова бих споделил на всички - хора, стига с тези недоволства, никой не може и няма да ни реши казуса. Само ние можем да си помогнем като съблюдаваме всички инструкции и рекомендации. Държавата заслужава поздравления за незабавните ограничения, които предприе и заслужава поздравления. Според мен даже би трябвало да са още по-строги, с цел да има светлина в тунела. Всеки от нас носи отговорност освен за себе си, само че и за родственици, близки, познати “, разяснява Илиев и пандемията.
Легендарният защитник е Футболист №1 на България за 1987 година, част е от националния тим на Световното в Съединени американски щати през 1994 година. За Левски има 248 мача и 33 гола. Четири пъти е първенец на България - 1984, 1985, 1988 и 1993, подвига Купата на България през 1984 и 1986 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР