Легендарният вратар на Англия Питър Шилтън наруши мълчанието си след

...
Легендарният вратар на Англия Питър Шилтън наруши мълчанието си след
Коментари Харесай

Питър Шилтън проговори: Марадона измами!

Легендарният вратар на Англия Питър Шилтън наруши мълчанието си след 34 години и проговори за гола с ръка, който му вкара Диего Марадона на четвъртфиналите на Мондиал 1986 в Мексико. Тогава „ гаучосите “ побеждават с 2:1, а по-късно печелят и международната купа.

Шилтън има 125 мача за националния си тим, като е еднакъв с Фабиен Бартез в класацията на вратарите, позволили минимум голове на международни шампионати и играли най-малко в два шампионата на планетата. Той е вписан в книгата с върховете на " Гинес " като футболистът с най-вече изиграни професионални мачове – 1390, а след него са бразилският пазач Рожерио Сени (1234) и испанецът Шави Ернандес с 1135.

" Никога през това време не разясних тематиката. Направих го от почитание към футбола, тъй като в такова са ме възпитали. Гледам фотосите, виждал съм стотици пъти и фрагмента. Топката е пред ръката ми и аз щях да я отбия. Той измами. За страдание и аз станах част от тази машинация, въпреки и без да имам принос в осъществяването ", показа Шилтън в изявление за „ Гардиън “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР