Легендарният треньор Димитър Пенев официално бе представен като кандидат-депутат в

...
Легендарният треньор Димитър Пенев официално бе представен като кандидат-депутат в
Коментари Харесай

Димитър Пенев също влиза в политиката

Легендарният треньор Димитър Пенев публично бе показан като кандидат-депутат в листите на ВОЛЯ и НФСБ, оповестиха от партията на Веселин Марешки.

Това е втората футболна легенда в екипа на предприемача, откакто през вчерашния ден бе доказано включването на носителя на " Златната обувка " и безспорен голмайстор на България Петър Жеков. 

С името на Димитър Пенев са свързани някой от най-знаковите мотиви за национално самочувствие. Като футболист, общо 8 пъти е първенец на България и 5 пъти притежател на Националната купа. За множеството българи, обаче, той остава в съзнанието като най-успешният треньор на страната, който води националния тим до бронзовите медали на Световното състезание в САЩ‘ 94.

" В спокойно време знамето на една страна се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е индивидът, който дружно с нашите национали през 94-та ни накара да се усещаме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в обичаен морал, където мъжете са мъже, а дамите - грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните триумфи от близкото минало, само че и към всеобщия спорт, който носи здраве на нацията. За нас включването на Пената е самопризнание от най-високо равнище, тъй като кой различен, в случай че не той има усет за селекция. Знаково е и още нещо. Някои социолози към този момент отреждат 3-то място на ВОЛЯ и НФСБ, а Димитър Пенев знае по какъв начин се стига до бронза, когато съперниците сякаш не те поставят в сметките! “, разяснява Веселин Марешки.

Според ВОЛЯ, в светлината на последните допинг кавги и повсеместната липса на високи оценки на интернационалната сцена, е повече от ясно, че спортът в България има потребност от рестарт.

" Димитър Пенев и Петър Жеков са представители на златното потомство български спортисти и тяхното включване в политическия развой не наподобява инцидентно ", допълват от партията.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР