Легендарният Свен-Горан Ериксон не успя да скрие сълзите си, след

...
Легендарният Свен-Горан Ериксон не успя да скрие сълзите си, след
Коментари Харесай

Ериксон през сълзи: Беше прекрасен ден, благодаря на Ливърпул!

Легендарният Свен-Горан Ериксон не съумя да скрие сълзите си, откакто благодари на Ливърпул, че сбъдна фантазията му. 76-годишният някогашен селекционер на Англия разкри предишния месец, че му остава „ в най-хубавия случай една година живот “, защото е болен от рак.

Тогава шведът сподели, че постоянно е бил последовател на Ливърпул и една от фантазиите в живота му е била да бъде управител на отбора. Това породи реакция на почитателите на „ алените “, които в обществените мрежи приканиха клуба да направи всичко допустимо да сбъдне фантазията на някогашния селекционер на Англия. Клубната легенда Роби Фауър също се причисли към тях. Така беше решено това да се случи, като Ериксон изведе тима дружно с клубните митове Иън Ръш, Джон Барнс и Джон Олдрид против митове на Аякс, а неговият отбор завоюва с 4:2.

„ Плаках. Да седна на пейката на Ливърпул беше моята фантазия през целия ми живот. Сега това се случи и беше прелестен ден – публиката, играта, играчите, всичко. Благодаря на Ливърпул, че ми даде тази опция “, съобщи през сълзи прочувственият Ериксон.

" Thank you to Liverpool! " - Sven-Goran Eriksson.

Today, Sven-Goran’s dreams came true at the age of 76.

Never give up on your dreams❤️
— Anything Liverpool (@AnythingLFC_)
В състава на домакините личаха имената на Стивън Джерард, който капитан, Фернандо Торес, Сами Хюпия, Йежи Дудек, Дирк Каут, Даниел Агер, Мартин Шкъртел и други.

„ Веднага щом разбрах, че той ще бъде треньора, нямах самообладание да играя за него още един път “, съобщи Джерард.

Ериксон, който беше селекционер на Англия от 2001-а до 2006-а година, се разплака, когато „ Анфийлд “ запя химна на Ливърпул „ You'll Never Walk Alone “ преди началото на дуела.

Бившето крило на Селтик Дерк Боригтер изведе Аякс във втората минута, а някогашният нападател на Манчестър Сити Кики Мусампа удвои за нидерландците преди почивката. Ливърпул обаче се върна в дуела с голове на френския бранител Грегори Винял и носителя на Шампионската лига Джибрил Сисе. Набил Ел Жар от ерата на Рафа Бенитес направи цялостния поврат, преди крания резултат да оформи Фернандо Торес.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР