Легендарният шотландски треньор сър Алекс Фъргюсън най-накрая ще получи медал

...
Легендарният шотландски треньор сър Алекс Фъргюсън най-накрая ще получи медал
Коментари Харесай

Алекс Фъргюсън ще получи медал за най-големия триумф в историята на Абърдийн 40 години по-късно

Легендарният шотландски треньор сър Алекс Фъргюсън най-сетне ще получи орден за триумфа си като ментор на Абърдийн през сезон 1982/83 в шампионата за Купата на носителите на национални купи (КНК).

Преди тъкмо 40 години " алените " реализират най-значимия триумф в историята си, побеждавайки в разногласието за трофея Реал Мадрид с 2:1 след продължение в мач, който се играе в Гьотеборг, Швеция.

По това време обаче от УЕФА не връчват медали на треньорите на двата тима и по този начин Фъргюсън остава без отличие.

След дълго очакване обаче от европейската централа въпреки всичко взеха решение да удостоят именития ментор на Манчестър Юнайтед с достойнството да получи орден за този успех, а с изключение на него оценки ще бъдат връчени още на асистента му по това време Арчи Нокс и халфът Дъги Бел, който пропуща финала поради травма.

" Огромна чест е за мен да получа този орден. Благодаря на всички, които направиха допустимо това да се случи ", се споделя в изказване на сър Алекс Фъргюсън.

Наред с триумфа за КНК шотландецът извежда отборът на Абърдийн до три трофеи на странта, четири Купи на Шотландия, една Купа на Лигата и една Суперкупа на Европа. Фъргюсън остава отпред на отбора до 1986-а година, когато той поема Манчестър Юнайтед, където се трансформира в именития ментор, който е прочут на целия свят.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР