Легендарният шахматист и депутат от Държавната дума Анатолий Карпов излезе

...
Легендарният шахматист и депутат от Държавната дума Анатолий Карпов излезе
Коментари Харесай

Анатолий Карпов излезе от изкуствената кома, бил прекалил с алкохола

Легендарният шахматист и народен представител от Държавната дума Анатолий Карпов излезе от изкуствената кома, в която бе подложен преди няколко дни. 12-ият международен първенец бе признат в болница в Москва предходната събота с фрактура на бедрената кост и черепно-мозъчна контузия.

Имаше разнообразни версии за положението му – от побой от украинци до грабеж от клошар. Те обаче не се потвърдиха. Оказа се, че става въпрос по-скоро за случай от битов темперамент, защото мецдицинските иследвания посочили 2,76 промила алкохол в кръвта на 71-годишния Карпов.
 Легендарният Анатолий Карпов в кома Легендарният Анатолий Карпов в кома
Наталия Буланова, брачната половинка на Карпов, описа, че той се усеща добре, приказва умерено с лекарите и не са диагностицирани никакви интелектуални отклонения.

„ Бях при него, той е в схващане, не се усеща изнемощял, желае да се прибере вкъщи и се ядосва, че лекарите не го пускат. Те споделят, че би трябвало още да полежи, да се съвземе след комата. Вероятно в края на седмицата ще го изпишат “, показа тя пред в. “Известия ”.

Карпов стана международен първенец по шахмат през 1975 година, откакто американецът Боби Фишер отхвърли да пази купата си. Карпов отбрани купата два пъти против руския беглец Виктор Корчной през 1978 година и 1981 година По-късно гросмайсторът първо отбрани, а по-късно загуби купата си през 1985 година от Гари Каспаров. Мачовете се трансфораха в най-известната серия от игри в историята на шаха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР