Легендарният Рони ОСъливан продължи да чупи всички рекорди в снукъра,

...
Легендарният Рони ОСъливан продължи да чупи всички рекорди в снукъра,
Коментари Харесай

О'Съливан надви Картър за рекордна осма Мастърс титла

Легендарният Рони О " Съливан продължи да чупи всички върхове в снукъра, откакто завоюва осма купа от Мастърс шампионата. Ракетата надделя във финала в " Алекзандра Палас " Алистър Картър 10-7, откакто изоставаше с 3-6.


О " Съливан, който неотдавна победи и в Шампионата на Обединеното кралство, сподели класа си, с цел да вземе седем от заключителните осем фрейма и по този начин да грабне 23-ти трофей от Тройната корона (Мастърс, Световното състезание и Шампионата на Обединеното кралство).

Така международният номер 1 към този момент има 8 трофеи от Мастърс (рекорд), 8 от Шампионата на Обединеното кралство и 7 от Световното състезание (споделен връх със Стивън Хендри). За О " Съливан това бе 18-та победа в 19 мача против Картър, с която той си обезпечи 250 000 паунда от наградния фонд.

" Не знам по какъв начин завоювах този шампионат, просто се борих оптимално, пробвах се да играя освободено и да слага Али напрегнат. Ако желае да завоюва, да би трябвало да ме изстърже от масата. Исках да видя дали имам задоволително гориво, с цел да стигна финиш линията. Али игра по-добре в следобедната сесия, довечера ми се размина. Той пропусна някои топки, което ми даде религия ", показа Ракетата след финала.

Така О " Съливан ще има късмет да изравни достижението на Стив Дейвис, Стивън Хендри и Марк Уилямс, които са единствените, спечелили Мастърс, Световното състезание и Шампионата на Обединеното кралство в границите на един сезон, като Хендри го е правил два пъти.

Световното състезание в Шефилд ще се организира в интервала 20 април - 6 май. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР