Легендарният подземен бос Васил Илиев е респектирал полицаите с бухалки!

...
Легендарният подземен бос Васил Илиев е респектирал полицаите с бухалки!
Коментари Харесай

Подземният бос Васил Илиев респектирал полицаите с бухалки

 Легендарният под земята необут Васил Илиев е респектирал служителите на реда с бухалки! Това призна пред " България Днес " един от най-старите кръчмари в София - чичо Киро. Той държи малко ресторантче на улица " Будапеща " в центъра на столицата към този момент повече от 40 години. Ресторантьорът признава, че постоянно е обслужвал Васко Илиев в своето заведение в годините на ранната народна власт.

Двамата даже се сближили, а чичо Киро, който скоро ще навърши 80 години, още пази мемоари за тартора на ВИС-2. Убийството на емблематичния необут на ВИС-2, което до ден сегашен остана неразкрито, беше осъществено на 25 април 1995 година Илиев имаше свое фамозно заведение " Мираж " в столичния квартал " Гоце Делчев ". Ресторантът стана известен в средата на 90-те години, откакто тъкмо пред него беше погубен президентът на застрахователната компания ВИС-2.

" Няколко пъти съм бил в заведението на Васко Илиев " Мираж ". Познаваме се още отпреди това. Познавах доста борци. Веднъж сядаме на една маса, ядем, пием и желаеме сметката. А сервитьорът ни демонстрира една тъмна маса в дъното и споделя: " Шефът е там и сподели, че всичко е за негова сметка ". След това Васко пристигна и сподели: " Отвън ви чака една жигула, качвате се и ще ви закара, където поискате ". Аз тогава към момента нямах кола и одобрих ", споделя чичо Киро. Той няма да не помни по какъв начин хората на Васко Илиев са респектирали служителите на реда по тези години.

" Качихме се в жигулата и още след 200 метра ни стопираха катаджии. Искат документите, а водачът се обърна и извади отдолу под седалката една голяма бухалка. Каза за кого работи, а служителят на реда отвърна: " Лека вечер ви поисквам, момчета! "

" След това водачът на Васко ме закара до моята механа и го поканих да пие едно уиски, само че го питах да няма проблеми по-късно. Той не се тормози и обърна 3 уискита, дори искаше още, само че го отпратих ", напомня опитният ресторантьор. Той разкрива и какво най-вече е обичал да поръчва Васко Илиев в неговото заведение.

" Веднъж Васко Илиев пристигна с цяла компания в кръчмата. Водеше със себе си и гадже. Направихме им обичаните пържоли със сос " Зингара ". Девойката му вика: " На мен от пържоли ми е писнало, не желая ". Тогава Васко я накара принудително да опитва и тя остана очарована от храната. Искаше още. Оставиха голям бакшиш ", споделя чичо Киро. Тайният кръчмар на Васко Илиев не е не запомнил и годините на рекет.

" Веднъж бяха седнали две мутри на една от масите ми. Единият ми вика: " Искаме по 500 марки на месец да те пазим "! Отвърнах им: " От какво ще ме пазите, от зачеване ли ". Уговорихме се да минат след няколко дни да се разберем. На третия ден пристигнаха. Питат: " Какво става? ". " Готово, всичко е уредено ", споделих им. Погледнах единия и му споделих: " Да те запитвам, правилно ли, че можеш да носиш 3 дни на пердах? Искат да те возят горе на Витоша. На чист въздух ". Питаха ме кой ми е споделил това. Показах им лепенката на ВИС-2, която стои в кръчмата ми. След няколко дни минават около мен с беемвето, свиркат ми с клаксона и ме поздравяват все едно сме другари от 100 години. Повече не ги видях ", споделя кръчмарят на Васко Илиев. Признава, че постоянно е получавал армагани от него.

" 60 кг ракия докарах персонално с записка от Васко Илиев от винпрома в Кюстендил. Прави се от вилямови круши. Раздадох я без пари и още ме е гняв, че не си резервирах от нея в избата ", споделя чичо Киро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР