Легендарният бразилски бивш футболист Роналдо Назарио разкри, че преминава терапия

...
Легендарният бразилски бивш футболист Роналдо Назарио разкри, че преминава терапия
Коментари Харесай

Феномена продължава да се бори с депресията

Легендарният бразилски някогашен футболист Роналдо Назарио разкри, че минава терапия поради борбата си с депресията, като се оплака, че проблемите с психологичното здраве са били изцяло пренебрегнати по време на неговата спортна кариера.

Бившият нападател на ПСВ Айндховен, Барселона, Интер и Реал Мадрид е приет в международен мащаб за една от огромните звезди на своето потомство, написа организация " Ройтерс ". Роналдо взе участие на четири Световни шампионати с тима на Бразилия, в това число при триумфа през 1994 година. Той завоюва единствено две национални трофеи - и двете на Испания с Реал Мадрид по време на наранена си от травми кариера.

В нов документален филм на DAZN, Роналдо приказва за психологичното здраве с някогашния си съотборник Роберто Карлош, а пред вестник " Марка ", той удостовери, че е страдал от меланхолия.

" Дали сега съм на терапия? Преминавам терапия към този момент две години и половина и разбирам себе си доста по-добре от преди. Но аз съм от поколението, в което те пращаха на стадиона и трябваше да показваш най-хубавото от себе си без никакъв намек за драма. Поглеждам обратно и виждам, че не бяхме по никакъв начин готови за обстановката. В този интервал нямаше терзания по отношение на психологичното здраве ", съобщи Роналдо.

" В днешно време играчите са доста по-добре готови, оказва им се нужното внимание. Всички знаем, че протичащото се във футбола може да е много стресиращо и уверено за останалата част от живота на човек. Реалността е, че тогава даже не знаехме, че този проблем съществува. Беше изцяло пренебрегнат за нашето потомство. Много прекосяваха през ужасни време поради неналичието на независимост и персонално пространство. Вярно е, че проблемите бяха явни, само че решенията не бяха налице ", сподели още Роналдо Назарио.
 Феномена: Златан е подарък, който Милан може да получи в даден стадий от шампионата
Феномена: Златан е подарък, който Милан може да получи в даден стадий от шампионата

Но имам вяра, че главното е първо да забележим в каква форма ще бъде при завръщането си, споделя Роналдо
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР