Легендарните мениджъри на Манчестър Юнайтед и Арсенал - сър Алекс

...
Легендарните мениджъри на Манчестър Юнайтед и Арсенал - сър Алекс
Коментари Харесай

Фъргюсън и Венгер са първите мениджъри в Залата на славата във Висшата лига

Легендарните мениджъри на Манчестър Юнайтед и Арсенал - сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер, се трансфораха в първите двама треньори, признати в Залата на славата във Висшата лига. 81-годишният Фъргюсън е най-успешният треньор в историята на Висшата лига с 13 трофеи, до момента в който французинът Арсен Венгер става първенец на Англия три пъти с Арсенал.

Залата на славата във Висшата лига бе открита през 2021 година с приемането на Дейвид Бекъм, Денис Бергкамп, Ерик Кантона, Тиери Анри, Рой Кийн, Франк Лампард, Стивън Джерард и Алан Шиърър. Миналата година към тях се причислиха Серхио Агуеро, Дидие Дрогба, Венсан Компани, Уейн Рууни, Петер Шмайхел Пол Скоулс, Патрик Виейра и Иън Райт. Сега Фъргюсън и Венгер са първите двама треньори, които получават тази почит.

" За мен е чест да получа това самопризнание. Не става въпрос единствено за мен, става въпрос за Манчестър Юнайтед и връзката, която изградихме през толкоз доста години. Гордея се с клуба, чиновниците и играчите ", разяснява сър Алекс. " Моята задача бе почитателите да се приберат у дома щастливи. Историята на Юнайтед и личните ми упования бяха моята мотивация ", добави той.

" Искам да бъда запомнен като човек, който обичаше Арсенал, почиташе полезностите на клуба и го остави в позиция, в която той може да пораства ", показа Венгер, който през сезон 2003/04 печели купата без нито една загуба през сезона. " За мен е огромна чест да споделя това със сър Алекс. Ние сме като двама боксьори, борихме се като луди и дружно стигнахме последния гонг. Това ще е страхотна опция да се срещна с него, да споделим бутилка вино и мемоари от нашите остарели борби ", добави 73-годишният Венгер. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР