Легендарни шампиони сложиха кънките и се сляха с няколкото хиляди

...
Легендарни шампиони сложиха кънките и се сляха с няколкото хиляди
Коментари Харесай

Легендарни шампиони сложиха кънките на Ледения парк за Живей активно

Легендарни първенци сложиха кънките и се сляха с няколкото хиляди пристигнали на празника " Живей интензивно ". Домакин на обичайния състезателен фест за първи път бе Леденият парк, който Столична община и Фондация „ София – европейска столица на спорта “ предоставиха за самодейността.

Олимпийската шампионка в биатлона Екатерина Дафовска, четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, волейболистът Евгени Иванов, гимнастичката Катрин Тасева, фигуристката Александра Фейгин бяха част от известните спортисти – посланици на дейния и здравословен живот през днешния ден в Княжеска градина до Орлов мост. Някои от тях сложиха кънките и направиха цялостен кръг по парковите алеи, други като Фейгин помагаха за първите стъпки на децата или демонстрираха част от последните си съчетания. По-късно на леда се появиха и младите ни гении в хокея и в шорттрека.

Емоциите на пързалката не престават и на следващия ден, понеделник от 19.30 ч., когато Александра Фейгин и други от най-хубавите ни състезателки ще показват следващото „ Ледено шоу “. Отново под хореографията на треньорката Ина Лутай ще се показват и националните шампионки Кристина Григорова, Лейла Патен, Ваяна Христова, Калина Стоянова и Силвия  Лутай.

Част от тях преди малко се завърнаха от елитни европейски шампионати, а за самата Александра Фейгин това ще бъде една от последните изяви преди присъединяване й на международното състезание през март в Токио. Веднага след спектакъла в Княжеска градина искащите ще могат да получат картичка с персонален подпис и да се снимат със суперзвездата Фейгин.

Наред с това, осъществяванията на младите ни гении ще бъдат и самобитно закриване на дебютния сезон за Ледения парк, ден преди оборудването публично да затвори порти. Пързалката бе построена по самодейност на „ София – европейска столица на спорта “ и Столична община, като в продължение на цяла зима бе още една опция за жителите и гостите на града за спорт и дейна отмора. Същевременно, софийските възпитаници можеха в избрани часове да се пързалят гратис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР