Легендарни имена от спортната гимнастика пристигат във Варна за Световната

...
Легендарни имена от спортната гимнастика пристигат във Варна за Световната
Коментари Харесай

Варна отново посреща елита на спортната гимнастика

 Легендарни имена от спортната гимнастика идват във Варна за Световната купа по спортна гимнастика. Състезанието започва на 27 и 28 май в Двореца на културата и спорта с квалификации, а финалите са на 29 и 30 май 2021г., оповестиха от Дирекция спорт Варна

Варна се утвърди като прелестен хазаин на прояви от сходен сан. Това ще е четвъртата Световна купа по спортна гимнастика извършена във Варна от 2015 година насам.

Въпреки затегнатите ограничения поради епидемията, ползата към конкуренцията е сериозен. Очаква се в Морската столица да дойдат над 350 състезатели, треньори, съдии и публични лица от 30 страни.

С оглед на идните олимпийски игри в Токио в ДКС – Варна сили ще премерят най-хубавите гимнастици в света.

Сред декларираните състезатели има редица олимпийски, международни и европейски първенци. Първите тимове стартират да идват още при започване на идната седмица.

България ще е показана от най-хубавите си гимнастици, като измежду тях е и Дейвид Хъдълстоун, който има квота за олимпиадата в Токио. Останалите в мъжкия ни тим са: Йордан Александров, Димитър Димитров, Теодор Трифонов. При дамите ще се състезават – Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР