Легендарната журналистка Вера Маринова посети тренировката на националния отбор по

...
Легендарната журналистка Вера Маринова посети тренировката на националния отбор по
Коментари Харесай

Вера Маринова: Ако цяла България работеше като в гимнастиката, щяхме да сме Швейцария

Легендарната журналистка Вера Маринова посети тренировката на националния тим по художествена гимнастика на националната спортна база "Раковски ".

Отразявалата по превъзходен метод този спорт години наред Маринова, която от години живее във Англия, беше впечатлена от метода, по който се работи в представителния тим.

"Ако на всички места в България се работеше по метода, по който видях да се работи в национална спортна база "Раковски ", България щеше в този момент да е на равнището на Швейцария. Най-силно усещане ми направи сериозността, с която се работи.И наблягането и отработването на всеки един подробност. Нещо, което хората, които гледат този спорт в профил няма по какъв начин да видят и знаят. А в художествената гимнастика точно един дребен подробност неведнъж отличава едно комбиниране от друго и взема решение медалите ", съобщи Маринова в особено изявление за Facebook страницата на БФХГ.

"Видях една извънредно сериозна подготовка - както при ансамбъла, по този начин и при самостоятелните състезателки. Редом до Невяна, Катрин, Боряна, аз видях едни нови състезателки, по-малки и непознати към момента за мен, които посочваха извънредно забавни неща на килима и бяха толкоз разнообразни една от друга, че ми доставиха същинска приятност да ги виждам. Аз съм коментирала играта на Бранимира Маркова и Юлия Байчева като състезателки и в този момент ми беше извънредно забавно да следя тяхната работа към този момент като треньорки. Мога да кажа, че всички нови съчетания, които видях, бяха доста красиви, забавни и поразително сложни, както с работата с уреда, по този начин и с тяло. Музиките, които са подбрани също ме впечатлиха с концепцията и задълбочеността, с която са поставяни и изработвани тези нови композиции ", добави Маринова.
* Цялото изявление е оповестено в страницата на БФХГ във Facebook.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР