Легендарен магьосник, артист, илюзионист. Той можел да се измъкне от

...
Легендарен магьосник, артист, илюзионист. Той можел да се измъкне от
Коментари Харесай

Номерът на Худини

Легендарен вълшебник, актьор, илюзионист. Той можел да се измъкне от всяка клопка - завързан и заключен. Но даже Худини се трансформирал в жертва на личната си умелост. Ето една поучителна история.

Известна банка основала сейф, считан за недостижим. Служителите поканили Худини да тества сигурността му с прословутия си номер.

Завързан, магьосникът бил затворен в новия сейф. Пристъпил той към своята система от нормални дейности, която в годините довел до съвършенство. Бил безусловно убеден, че ще успее да отвори вратата и да се измъкне в къс период.

Прилагайки целия си опит, след час Хари Худини не бил към този момент по този начин сигурен в сполучливата развръзка. Облян в пот и в неистово напрежение, той водел следващото си стълкновение с ключалката. Но каквото и да правел, тя не се отключвала.

След два часа безплодни старания, Худини се отпуснал безпомощен върху вратата и станало непредвиденото - тя постепенно се отворила. Още през цялото време, вратата на сейфа въобще не била заключвана, а Худини на вятъра ползвал най-великите си номера, с цел да я отвори и да се освободи.

Тогава Хари схванал, че от време на време наученото може освен да не те избави, само че и да те погуби.

Илюстрация ~ houdini.org; фотография ~ en.wikipedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР