Леганес се наложи с 2:0 като гост на Атлетик Билбао

...
Леганес се наложи с 2:0 като гост на Атлетик Билбао
Коментари Харесай

Леганес прави и невъзможното, за да се спаси, но шансовете са малки

Леганес се наложи с 2:0 като посетител на Атлетик Билбао и е единствено на точка зад Селта кръг преди края на сезона в Ла Лига, само че все пак очакванията на " краставичарите " да се спасят са напълно нежни. Те освен би трябвало да победят първенеца Реал Мадрид на " Бутарке ", само че и да разчитат Селта да се провали при визитата си на към този момент изпадналия Еспаньол.

Преди първия съдийски сигнал на " Сан Мамес " бяха почетени ветераните Микел Сан Хосе и Бенят Ечебария, които ще изоставен Атлетик след края на сезона. На двамата бяха подарени специфични плакети, а при излизането си на терена получиха шпалир от своите съотборници и бяха съпроводени от децата си.

Мачът стартира по-добре за гостите и още първоначално хаиер Ерасо можеше да накаже някогашния си тим, само че ударът му излезе в навън. В 22-ата минута дълъг извеждащ пас към Брайън Хил принуди стража на баските Унай Симоне да напусне наказателното си поле, с цел да го пресрещне. Пръв до топката стигна Хил, а Ерасо го фаулира и получи пряк червен картон.

До почивката Леганес имаше териториално превъзходство, само че не и чисти положения пред вратата на резервата Ойхан Сансет. В 59-ата минута Брайън Хил сстреля от придвижване, само че около грдата.

Наставникът на гостите Хавиер Агире видя, че тимът му се нуждае от прохлада в офанзива и пусна от пейката Мигел Гереро, а в средата на терена се появи Роке Меса. Натискът на Леганес даде резултат в 81-ата минута. Тогава резервата Гереро нахлу в наказателното поле и технично копн топката над вратаря. Положението беше прегледано с ВАР поради подозрения за засада, само че голът бе зачетен.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Ла Лига 37 кръг, четвъртък 16 юли  Атлетик Билбао 0:0краен резулат  Леганес
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР