Легализирането на еднополовите бракове води до намаляване на процента на

...
Легализирането на еднополовите бракове води до намаляване на процента на
Коментари Харесай

Гей браковете и връзката им със самоубийствата

Легализирането на еднополовите бракове води до понижаване на % на самоубийствата измежду младежи и младежи. Това в резюме е извода от огромно изследване, извършено сред 1999 година И 2015 година В Съединени американски щати, и оповестено в изданието за детско здраве JAMA Pediatrics.
 Снимка 428015

Изследването наблюдава смяната в броя на самоубийствата в 32 от общо 35-те американски щата, където хомосексуалните бракове са разрешени от закона. На базата на данни от 16 години и 760 хиляди Младежи, както и редица други фактори, откривателите откриват, че самоубийствата спадат с 7 % измежду всички младежи и с 14 % измежду младежите от ЛГБТ общността, когато браковете стават легални.

Джулия Райфмън, която управлява изследването разяснява, че става дума за младежи и студенти, които не възнамеряват в околните години да се женят. Въпреки това сходна смяна в законите трансформира стигмата, основана на половата ориентировка на човек.
 Снимка 428007

Самоубийството е втората причина за смъртността на младежи сред 10 и 24 години в Съединени американски щати. 29 % от всички младежи, които се разпознават като ЛГБТ, са правили опит за самоубийство в съпоставяне със единствено 6 % от хетеросексуалните младежи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР