Ледниците в италианските Алпи стават все по-малки и се топят

...
Ледниците в италианските Алпи стават все по-малки и се топят
Коментари Харесай

Ледниците в италианските Алпи се топят все по-бързо според учени

Ледниците в италианските Алпи стават все по-малки и се топят все по-бързо. Причината съгласно локални учени са високите температури в района.
През последните 3-4 години ледникът Фелария е изгубил сред 65 и 90 метра от дължината си. Отдръпнал се е с към 75-90 метра, изгубил е към 30 метра дебелина.
Андреа Тофалети, работа по глациология в Ломбардия

Експертите споделят, че ледниците имат несъразмерен размер по отношение на климата.
Това значи, че при настоящия размер ледниците не могат да устоят на въздействието на климата, тъй че на процедура би трябвало да реагират спрямо текущия климат. Как се случва това - като стават все по-малки и по-малки. С повишаването на тази права на салдото - ледниците се топят, изключително надолу по течението, на по-ниска надморска височина.
Андреа Тофалети, работа по глациология в Ломбардия

Учени от Европейската стратегия " Коперник " позволиха, че 2023-та евентуално ще бъде най-горещата година, откогато се води статистика, откакто през октомври е било извънредно топло. Освен това температурите на морската повърхнина са най-високите, регистрирани за този месец. За тази статистика излиза наяве седмици преди началото на годишната конференция на Организация на обединените нации за климата, по време на която водачите още веднъж ще обсъдят намаляването на въглеродните излъчвания до края на десетилетието.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР