Ледената пързалка в Кранево разширява географията за спорт и възможностите

...
Ледената пързалка в Кранево разширява географията за спорт и възможностите
Коментари Харесай

Красен Кралев: Ледената пързалка в Кранево е уникална

" Ледената пързалка в Кранево уголемява географията за спорт и опциите за туризъм. Тя е неповторима освен за България, само че и за света с това, че работи целогодишно на брега на морето. Другото неповторимо е басейна с олимпийски размери до нея, който се отоплява от климатичната система на пързалката ".

Това сподели спортния министър Красен Кралев за Black Sea Ice Arena в Кранево, представен от sport.varna24.bg. Той бе посрещнат от шефа на атрактивния комплекс, включващ с изключение на спортните уреди и два 5-звездни хотела.

" Пързалката е изключителна облага. Тя би могла да се употребява и от тимовете ни в този момент, когато стартира ремонта на пързалката в Зимния замък на спорта. ", показа министърът.

Според него е несериозно да се чака на Black Sea Ice Arena да се " създаде " първенец, тъй като България няма обичаи в зимните спортове.

" Нужни са най-малко още 7-8 сходни целогодишно работещи уреди от вида на Black Sea Ice Arena, с цел да има задоволително деца и измежду тях да се откри същинския гений. Но тази пързалка, която разбирам, че коства 9 млн. лева, несъмнено е първата стъпка в тази посока! ", безапелационен е Кралев.

Припомняме, че Black Sea Ice Arena бе открита от министъра на туризма Николина Ангелкова през юли т.г. Съоръжението е на метри от брега на Черно море в Кранево. Освен благоприятни условия за професионален спорт, то предлага и почасов достъп на искащите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР