Лечение на настинки в Индия Куркумата е най-популярното средство за лечение

...
Лечение на настинки в Индия Куркумата е
най-популярното средство за лечение
Коментари Харесай

Как лекуват настинки в Индия: методи, които трябва да знаете

Лечение на настинки в Индия

Куркумата е най-популярното средство за лекуване в Индия. Процедурата е доста елементарна: прахът се нагрява в тава и по-късно се вдишват ароматните му пари. Можете да повтаряте това деяние на всеки няколко часа.

Ако гърлото е възпалено, си направете гаргара с куркума: 2 лъжички фалшификация и 2 щипки сол (за предпочитане морска сол) в чаша вода. Болестта минава за един или два дни.

Ако имате слаба имунна система и сте податливи на настинки, пробвайте се да употребявате куркумата възможно най-често в студения сезон като фалшификация за ястия, защото има затоплящ и бактерициден резултат.

В допълнение, куркумата усъвършенства храносмилането, предотвратява образуването на газове, оказва помощ за поддържането на здравословното положение на дебелото черво. Особено се предлага да се употребява от тези, които ядат доста храни с високо наличие на протеини, т.е. мляко и бобови растения.

Маслото от карамфил е също необятно употребявано

То се употребява за инхалации при настинки, макар че е по-известно като лекарство за зъбобол. Също по този начин е обикновено да извършите лекарство от него: прибавете 3-4 капки във вряща вода и вдишайте. Не закривайте лицето си с забрадка, с цел да не се изгорите. Можете да употребявате джинджифил на прахуляк по същия метод – 1 ч.л. на литър вода. Инхалациите от карамфил и джинджифил са доста по-ефективни.

Подправки

Често се препоръчва сместа от равни количества корен на женско биле, черен пипер и сушен кориандър, който е стрит на прахуляк. Приемайте към една трета чаена лъжичка два пъти на ден с чаша гореща вода.

Ако настинката не е преодоляна, съпроводена с главоболие, хрема, инфектиране на гърлото и тресчица, се предлага да ядете пикантен червен пипер два пъти дневно – яжте го с мед и убийте лютивостта с топло мляко. Той защищава белите дробове и черния дроб от токсините, които се натрупват в тялото.

При запушен нос

Първият метод е да втриете в синусите паста от настърган корен на джинджифил, разводнен с гореща вода. Може да почувствате леко парене, само че няма да ви навреди. Между другото, тази паста, в случай че се ползва на челото, облекчава главоболието.

При запушен нос в Индия се употребява и блатен аир. Той се смила до положение на прахуляк и се слага в ноздрите. Процедурата нормално води до интензивно кихане, само че дихателните пътища се почистват много бързо.

Лечение на кашлица

При суха кашлица е потребно да смучете карамфил с парче захар (без захар в устата, ще усетите парене).

При кашлица с храчки – примес от джинджифил на прахуляк, надробен черен и кайенски пипер и женско биле, които се одобряват по 1/2 ч.л. два пъти дневно.

Пикантен чай, наподобяващ греяно вино, прочут и у нас, също има добър резултат при влажна кашлица: половин чаена лъжичка джинджифил, щипка карамфил, щипка канела и кардамон се изсипват във вряща вода и се държат на ниска температура 5-10 минути. Това е много мощен инструмент, не се предлага да се употребява повече от една доза, в противоположен случай пулса може да се форсира.

Настинка и предварителна защита

Без каквито и да било ограничавания като превантивна мярка можете да консумирате хибискус чай (често продаван под името “каркаде ”), който е извънредно богат на витамин С.

Приготвяне:

В половин литър вряла вода прибавете 1 супена лъжица цветове, 1 пръчка канела (или щипка канела, но без захар) и 1 супена лъжица настърган джинджифил.

Поставете на слаб огън в продължение на 10 минути, по-късно прецедете и изпийте чая парещ дружно с малко мед.

Някои хора обичат да прибавят портокалов сок към чая си, което го прави още по-полезен.

Вижте още: Ефикасен домакински сироп при болно гърло и кашлица

Индийската медицина необятно употребява меда и маслото гхи при настинки, които по най-добрия начин предават лечебните си субстанции на тъканите в тялото.

Категорично не затопляйте меда (максимум 40 градуса) – той се трансформира от нектар в отрова, задръства храносмилателния тракт и създава отрови!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР