Лайпциг успя да победи Фрайбург с 3:1 в мач от

...
Лайпциг успя да победи Фрайбург с 3:1 в мач от
Коментари Харесай

Шалке най-после победи, Фрайбург си намери майстора

Лайпциг съумя да победи Фрайбург с 3:1 в мач от 14-ия кръг на Бундеслигата. Головете за домакините бяха дело на Симакан, Кристофър Нкунку и Емил Фосберг от дузпа. За Фрайбруг прецизен бе Лукас Кюблер Лайпциг с тази победа е към този момент 5-ти с актив от 25 точки, до момента в който Фрайбург остава 3-ти с 27 пункта на сметката си.

Лайпциг доминираше през по-голямата част от срещата, като създаваше доста по-чистите положения  През първото полувреме нямаше попадения, само че в 54-та минута Симакан бе позициониран ужасно, с цел да довкара отбита топка и да открие резултата за Лайпциг. Секунди по-късно Нкунку удвои, като засече подаване в наказателното поле и остави вратаря беззащитен. В 66-та минута Кюблер върна гостите в мача след добър удар от границата на пеналтерията, само че в 78-та минута Емил Форсберг съкруши гостите след тъкмо изпълнена дузпа.

Айнтрахт Франкфурт победи Хофенхайм с 4:2 в мач от същия кръг на лигата. Головете за домакините от Франкфурт бяха дело на Джибрил Соу, Рандал Коло Муани, Жуниор Ебимбе Дина и Линдстрьом, за гостите точни бяха Озан Кабак и Кристоф Баумгартнер. Срещата бе равностойна, само че домакините бяха по-добри в завършващата фаза. Айнтрахт след тази победа е към този момент 4-ти с актив от 26 точки, до момента в който Хофенхайм остава на 10-та позиция с 18 пункта на сметката си.

Шалке победи Майнц с минималното 1:0, а единственото попадение в мача бе дело на Симон Тероде в 10-та минута. Срещата не предложи доста чисти голови положения, само че след ранния гол на Шалке, домакините по всевъзможен метод опитваха да запазят преднината си и бяха внимателни в отбрана.Това е едвам втората победа на Шалке в Бундеслигата от началото на сезона. Майнц след тази загуба е на 11-та позиция с 18 точки, до момента в който Шалке остава финален 18-ти, само че към този момент с 9 пункта.

Унион Берлин и Аугсбург не съумяха да се победят в голово тъждество - 2:2. Головете за Аугсбург бяха дело на Нидерлехнер, за домакините точни бяха Бекер и Беренс. Унион имаше съществено преимущество в срещата, като търсеше повече попаденията, само че Аусгбург на два пъти успяваше да изравни и по този начин двата тима поделиха точките. С това тъждество Унион Берлин е на втора позиция с 27 точки, до момента в който Аугсбург остава 14-ти с 15 точки на сметката си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР