Лавров да каже на господаря си, че Европа и ОССЕ

...
Лавров да каже на господаря си, че Европа и ОССЕ
Коментари Харесай

Борел: Лавров да каже на господаря си, че Европа е обединена


„ Лавров да каже на господаря си, че Европа и ОССЕ остават сплоти против противозаконната експанзия на Русия ".

Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел на конференция с премиера Димитър Ковачевски в Скопие, съобщи специфичният делегат на БГНЕС в македонската столица Димитър Русков. Жозеп Борел акцентира, че срещата на ОССЕ е добра опция за съветският външен министър Сергей Лавров да чуе за какво Русия е наказана и изолирана.

„ Вашето решение да позволите на Лавров да взе участие е в сходство с нашата споделена цел да поддържаме многостранността жива. Това е добра опция за него да чуе за какво Русия е наказана и изолирана и по-късно ще може да се върне в Кремъл и да каже на господаря на Кремъл, че ОССЕ и Европейски Съюз остават единни в осъждането на противозаконното и нападателно държание на Русия ", сподели Борел.

Конституционните промени би трябвало да бъдат признати от Северна Македония, с цел да продължи процеса на присъединение към Европейски Съюз, обърна се Борел към домакините си.

„ Трябва да приключите промените, това е в полза на всички жители. Може да не сте съгласни по някои въпроси, само че не би трябвало да има политическо разделяне по въпросите на Европейския съюз. Пътят към Европа би трябвало да бъде надпартиен и всички би трябвало да се стремят към това. Ако желаете да тръгнете по този път, би трябвало да завършите процеса на изменение на конституцията и да постигнете прогрес по основни промени. Това не е от изгода за една партия, а за цялата нация и страна ", акцентира Борел.

На двустранната среща с македонския министър председател Димитър Ковачевски бяха разисквани настоящи събития, свързани със устрема на Северна Македония към Европейски Съюз, напредъка на промените в основни области и политическата обстановка в страната.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика приветства сполучливото председателство на Северна Македония на ОССЕ. Събеседниците обмениха отзиви, че председателството е асъдействало съществено за затвърждаването на позицията на страната в интернационалните рамки като градивен фактор за непоклатимост и съдействие.

Премиерът на районен съд Македония Ковачевски изрази признателност за мощната поддръжка на Европейския съюз и изрази увереността си, че с новия План за напредък на Западните Балкани Съюзът ще ускори уговорката си към района.

„ Европейски Съюз е цел и няма друга опция, от нас зависи какъв брой бързо ще влезем там “, сподели още министър ръководителят. Той заяви, че през декември ще бъде проведена среща за парламентарни избори в страната, вероятността за Европейски Съюз и измененията в Изборния кодекс в сходство с рекомендациите на ОССЕ.

" Влизането в Европейски Съюз би трябвало да бъде най-важната цел за всяка политическа партия “, съобщи македонският министър председател.

" Като държавно управление работим за въвеждане на европейските стандарти. Затвърждаваме демокрацията, върховенството на закона, постигнахме прогрес в промяната на правосъдната система и развиваме пазарната стопанска система. Ние ще продължим да правим прогрес в тези насоки. Скринингът се случва в предстоящият ритъм. Не разрешаваме политическите различия да стопират приближаването ни към Европейски Съюз ", добави Ковачевски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР