Лавинообразно расте броят на заболелите от грип в страната.Лавинообразно нараства

...
Лавинообразно расте броят на заболелите от грип в страната.Лавинообразно нараства
Коментари Харесай

Лавинообразно расте броят на заболелите от грип в страната

Лавинообразно пораства броят на заболелите от грип в страната.

Лавинообразно нараства броят на заболелите от грип в страната, заяви пред проф. Ива Христова от Националния център по заразни и паразитни заболявания. 

Тя означи, че се следи максимален растеж – с към 25%, по отношение на предходната седмица. По думите й това демонстрира, че пикът е близо.

„ Може би до седмица – най-много 10 дни грипът ще премине през цялата страна и ще стартират да понижават случаите “.

Проф. Христова съобщи, че резултатът от ограниченията се регистрира към седмица след въвеждането им. Тя даде за образец област Смолян, която беше с най-високата заболеваемост преди 2 седмици, а в този момент е малко над междинната. По думите ѝ там ограниченията дават относително бърз резултат.

В момента София област е с най-вече болни, уточни експертът. Други области с доста висока заболеваемост са Габрово, Ямбол, Пазарджик.

Всички възрастови групи са наранени, уточни проф. Ива Христова, като посочи, че преди всичко са дребните деца, следвани от възрастните хора, изключително тези с съпътстващи болести.

Тя още веднъж изброи признаците, присъщи за грипа. Оставен без лекуване, грипът продължава 4-5 дни, като първи два се характеризират с огромна изнемощялост, посочи експертът. Тя обаче изясни, че има лекуване, което би трябвало да се стартира незабавно, тогава то за 24 часа „ замита признаците “ и човек се усеща по-добре.

Проф. Христова предложи прецизно съблюдаване на носенето на маски в идващите 2 седмици. Маските защищават извънредно доста, безапелационна бе тя. Като други ограничения за предотвратяване са постоянно проветряване, персонална хигиена и отбягване на събирането с доста хора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР