Лавина от камъни близо до Мъртво море в Израел уби 5-годишно момче и хвана в капан много други

...
Лавина от камъни се свлече надолу по хълм върху туристическа
Коментари Харесай

Лавина от камъни се свлече надолу по хълм върху туристическа пътека близо до Мъртво море в Израел в четвъртък, като хвана в капан много хора, уби 5-годишно момче и рани най-малко шестима други, казаха медици.

Доброволната служба за спешна медицинска помощ United Hatzalah каза, че спасителните екипи са извадили много хора, които са били блокирани под развалините. Израелски военни хеликоптери транспортираха жертвите до близките болници.

Израелската спасителна служба Маген Дейвид Адом каза, че жертвите са на възраст от 4 до 40 години, включително момчето, което е намерено
в безсъзнание с тежка стомашна травма и може да да не се реанимира. 4-годишно момиченце е в средно тежко състояние, а други са с по-леки наранявания.

отчетено. Той не е ранен, но две от децата му са получили леки наранявания, според информационната агенция.

Медиците казаха, че ситуацията се влошава от факта, че мястото на свлачището е труднодостъпно. Маген Дейвид Адом каза, че спасителите трябваше да паркират линейките си до реката и да пренесат медицинско оборудване пеша до мястото на инцидента поради сложността на терена. Спасителите вървяха около 25 минути, преди да открият редица ранени хора.

Свлачището е станало в природния резерват Ейн Геди на западния бряг на Мъртво море, популярен туристически обект.

Не е ясно какво е причинило свлачището. Те обикновено се появяват, когато проливни дъждове или земетресения създават пукнатини в скалист хълм.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР