Латвия започва изграждането на постоянна ограда по границата си с

...
Латвия започва изграждането на постоянна ограда по границата си с
Коментари Харесай

Латвия започва изграждане на постоянна ограда по границата си с Беларус

Латвия стартира построяването на непрекъсната ограда по границата си с Беларус, която е и външна граница на Европейския съюз, съобщи ДПА.

Според латвийското министерство на вътрешните работи построяването на първите няколко километра от оградата към този момент е в ход. Oколо 70% от граничния регион към този момент е разчистен от дървета и шубраци, се споделя в отчет от през днешния ден на министерството, адресиран до латвийското държавно управление.

В отчета се прецизира, че се възнамерява построяването на инфраструктура с дължина 100 и петдесет километра по границата, както и че строителните контракти към този момент са подписани. В плана са планувани също и патрулни направления, контролни кули, пешеходни мостове и други уреди.

Завършването на целия план е планувано за края на юни 2024 година, а самата ограда би трябвало да бъде подготвена още през февруари същата година.

Многослойна бодлива тел към този момент е ситуирана в разнообразни сектори като краткотрайна мярка. Решението за непрекъснато укрепване на границата с Беларус беше взето след опитите на хиляди души да влязат незаконно на територията на Европейски Съюз в края на лятото на предходната година.

Европейският съюз упреква беларуския властнически водач Александър Лукашенко, че позволява мигранти от спешни региони до външната граница на Европейски Съюз, с цел да оказва напън против Запада за анулация на въведените против Минск наказания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР