Латвия и Португалия станаха поредните държави, които временно прекратяват използването

...
Латвия и Португалия станаха поредните държави, които временно прекратяват използването
Коментари Харесай

Латвия и Португалия също спряха временно поставянето на "АстраЗенека"

Латвия и Португалия станаха следващите страни, които краткотрайно приключват потреблението на имунизацията на " АстраЗенека ", заяви bTV. Те последват Нидерландия, Германия, Франция, Италия, Словения и Испания, които направиха това в понеделник.

В Латвия здравните управляващи оповестиха, че защитната мярка ще работи минимум две седмици и е подхваната въз основата на страничните резултати след слагането на имунизацията, за които оповестяват други страни в Евросъюза.

В страната до момента няма доказан случай на странични резултати. В Португалия прекъсването на имунизацията с " АстраЗенека " също е взето като защитна мярка. Там са сложени над 400 хиляди дози, като също няма регистрирани сходни случаи.

Световната здравна организация разяснява, че няма доказателства, че случаите на тромбоза са породени от имунизацията на " АстраЗенека ". В изявление СЗО разгласи, че разглежда внимателно всички случаи, само че " е значимо имунизационната акция да продължи ".

Според формалните данни все още към 17 млн. души в Европейски Съюз и Англия са получили най-малко една доза от препарата на " АстраЗенека ", като има сигнали за към 40 случая на получена след това тромбоза.

Европейската организация по медикаментите (EMA) също обяве в понеделник, че изгодите от имунизацията на " АстраЗенека " надвишават рисковете от странични резултати. " Събития, включващи кръвни съсиреци, някои с необикновени характерности, като невисок брой тромбоцити, са се появили при доста дребен брой хора, получили имунизацията... Броят на тромбоемболичните събития като цяло при имунизираните хора наподобява не е по-голям от този, който се следи измежду популацията като цяло ", разгласи ЕМА. Комисия за оценка на риска за фармакологична зоркост (PARC) през днешния ден ще изследва данните за тромбоемболичните събития и ще направи констатациите си в четвъртък.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР