Лъщящата кожа винаги ни лишава от нужното самочувствие. Лицето ни

...
Лъщящата кожа винаги ни лишава от нужното самочувствие. Лицето ни
Коментари Харесай

Лъщяща кожа? Сложете край на неестествения блясък

Лъщящата кожа постоянно ни лишава от нужното самочувствие. Лицето ни наподобява като покрито с масло, а порите ни са едри и постоянно се запушват, водейки до пъпчици и възпаления.
За това би трябвало да се спрем на препарати, които освен отстраняват мазнината, само че и контролират нейната секреция. В комерсиалните мрежи търсете артикули за мазна кожа /които да са без спирт/, а в домашни условия ви предлагаме следните процедури

Лосион от цвят на подбел за разчистване на лицето
Цветовете на подбела се съдържа стероидните съединения сред които и фитостерола – прочут с естествената си отбрана от нездравословни въздействия на външната среда. Подбелът се цени поради мощните си противовъзпалителни и тонизиращи кожата субстанции.
За лосиона са ни нужни 1 лева вода и 50 г цвят от подбел
В тенджера изсипваме цвета от подбел, заливаме го с вряла вода и затваряме да се запари за 10 минути. С цетка прецеждаме отварата като претриваме и цветчетата с цел да се извлече оптимално потребните съставки на билката. Използваме хладно, а остатъка изсипваме в тъмна бутилка или подобаващ неметален съд и държим в хладилника.

Маска от портокал за контролиране на мазната секреция
Портокалът е прочут с тонизиращото си деяние. Стимулирайки кръвообращението с тази маска сполучливо ще възстановявате секрецията на мастните жлези. Нужно ни е прясно изцеден сок от половин портокал и 8 с.л брашно /останалата половинка може да си я хапнете с цел да си добавите повече витамин C/ и добре почистена авансово кожа. Смесваме сока и брашното до приемане на хомогенна каша комфортна за намазване. След което благодарение на четка или с пръсти нанасяме маската. Оставявме я да работи 20 минути и изплакваме с топла вода.

Маска с паричка и ленено семе
Сигурно в никакъв случай не сте се замисляли виждайки, че това сходно на дребна маргаритка цвете може да бъде потребно с изключение на за красиви паркове и саксии и за красива кожа.
Извлекът от това растение контролира сполучливо мазната секреция на кожата а лененото семе в маската основава комфорт на сензитивната кожа..
За маската е нужно: 1-2 с.л цвят от паричка, 2 с.л смляно ленено семе, ½ ч.ч вода, малко дестилирана вода и мека марля. Смлените семена на семето се прибавят към дестилираната вода за набъбване. Цветчетата от паричка запарваме с водата за 10 минути и прецеждаме. Нанасяме кашата от ленено семе върху лицето, марлята напояваме в запарката, след което я слагаме върху лицето. Така оставяме маската да работи 20 минути, след което изплакваме с вода.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР