Ланс Строл оглави класирането в края на единствената свободна тренировка

...
Ланс Строл оглави класирането в края на единствената свободна тренировка
Коментари Харесай

Строл първи в единствената тренировка в Китай

Ланс Строл оглави класирането в края на единствената свободна подготовка преди Гран При на Китай, която се завръща в календара на Формула 1 след петгодишно неявяване. Зад водача на Астън Мартин се подредиха Оскар Пиастри с Макларън и Макс Верстапен с Ред Бул.

Канадският водач на Астън Мартин реализира 1:36.302 в последната си летяща обиколка в хода на единствения час за подготовка в Шанхай. Четвърти бе Серхио Перес. Пилотите на Хаас Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен приключиха тренировката на пето и шесто място, а топ 10 в нея допълниха Естебан Окон, Алекс Албон, Даниел Рикардо и Валтери Ботас. 

Пилотите на Мерцедес имаха съществени проблеми и приключиха със 17-о и 18-о време в тренировката. „ Колата е доста зле “, обади се Хамилтън по радиото по-малко от 20 минути преди карирания байрак. Малко по-рано Ръсел се оплака от ниско сцепление.

Самата подготовка беше белязана от чудноват случай, който докара до червен байрак. Сесията бе спряна за няколко минутки в първата ѝ половина, откакто тревата отвътре на завой №7 се възпламени по някаква причина.

Иначе в Китай ще се организира първият спринт през сезона във Формула 1, като спортният уикенд ще продължи с подготовка за спринта. Може да я наблюдавате онлайн по DIEMA SPORT 3  в 10:30 часа.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР